Ferie om sommeren

Der er virkeligt god grund til, at I får styr på sommerferieplanerne nu, hvis I altså vil afsted i år. Der er nemlig rift om pladserne på de forskellige campingpladser ude i Europa. Det virker lidt, som om at vi alle har lært en masse i de sidste par år, hvor corona-virusset har hersket. Vi har blandt andet lært at sætte pris på naturen – for eksempel også på skiferier. Vi, der ikke plejede at gå særligt lange ture, har lært, at en lang gåtur i skoven eller ved stranden både er energigivende, sundt og smukt. Vi har lært ikke at være hysteriske, når et insekt er fløjet tæt på os. Nogle af os er endda gået lidt længere. Vi har nemlig lært, at bilferie og camping kan give os vidunderlige naturoplevelser, som vi ellers ikke ville have fået nogensinde. Det er jo en helt speciel oplevelse at skulle sove i et telt, men i stedet for komme til at ligge og lytte til fugle, små dyre og insekter, der rumsterer i løbet af natten.

Vi bliver ældre

Nogle af os er bare ikke helt så smidige længere. Så det her med at skulle kæmpe sig op fra en luftmadras, der ligger direkte på teltets bund om morgenen, kan være lidt af en prøvelse. Vi vil gerne have lidt mere komfort – men vi vil altså også gerne have den her følelse af fred og harmoni, som det er at sove i telt. Har vi muligheder for at få begge dele?

Mobilhomes på campingpladser

Ja, det har vi faktisk. Der findes jo noget, der hedder mobilhomes – se her. Det er sådan en slags luksusudgave af et telt på en campingplads. Mange campings stiller faktisk mobilhomes til rådighed for gæster, der ikke selv har telt. Og sådan et mobilhome er ideelt for os, der gerne vil have lidt mere komfort. Du kan måske sammenligne et mobilhome med et lille sommerhus. Og alligevel ikke. Sommerhuse er jo ofte indrettet med stue, værelser og køkken. Et mobilhome har ikke flere værelser. Der er meget lille og beskedent køkken. Der er også senge, så vi lettere kan stå op om morgenen.

Et mobilhome er 100% camping

Et mobilhome er camping og sigter nemlig ikke på, at brugerne af det skal ekskluderes fra det fællesskab, som der uvægerligt opstår på en camping. Det sigter på netop at gøre det, som det gør: At tilbyde brugerne et sted, hvor de kan nyde samværet med andre campister uden, at de behøver at skulle møde ’udfordringer’ (at komme op fra luftmadrassen). Det sikrer med andre ord, at mennesker, der eventuelt har et mobilitetsproblem, også kan få en dejlig ferie. Og ja, det tilbyder da også, at der er lidt større mulighed for, at brugerne kan trække sig tilbage, hvis det bliver nødvendigt. Vi er jo ikke alle unge, og der kan være behov for en hvilepause i løbet af dagen.

Et mobilhome er, som jeg sagde en luksusudgave af et campingtelt. Det forhindrer ikke, at vi får en dejlig campingferie. Og det forhindrer bestemt heller ikke, at vi bruger andre af de faciliteter, der måtte være på campingpladsen. Fx en pool eller et godt spisested.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.