Digitale pianoer

Vi er mange, der har fået klaverundervisning som børn. Dengang havde vi et kæmpe møbel stående inde i stuen, som vi øvede skalaer, og jeg ved ikke, hvad på. For nogle var det en pine at modtage undervisningen. For andre var det en glæde. Vi har dog det til fælles, at vi ved lidt om, hvordan et klaver fungerer – og vi ved, at det skal stemmes jævnligt. Og det var altid lidt forfærdeligt, når klaverstemmeren kom forbi. Det to lang tid for ham at få instrumentet stemt. Det lød forfærdeligt. I dag er vi mange, som har afskaffet klaveret. Vi savner det sådan set ikke. Vi var jo ikke så gode til at spille på det, så det var bedre at skille sig af med det.

Lære at spille klaver

Men hvad gør du så, når et af dine børn udtrykker et ønske om at lære at spille på klaver? Det kan jo sagtens tænkes. Din første tanke er sikkert, at så må du ud og anskaffe et klaver til hjemmet, så barnet kan få sit ønske opfyldt. Det løber dig lidt koldt ned ad ryggen. Det er jo ikke en lille investering.

Hør lige her: Du behøver ikke at anskaffe et traditionelt, opretstående klaver lige med det samme. Jeg siger ikke, at du ikke vil skulle gøre det på et senere tidspunkt. Men inden dit barn har lært at forstå klaveret og at spille de første små melodier, så kunne du vælge at købe et digital piano / elklaver. Sådan et piano kan nemlig anskaffes for færre penge end et traditionelt klaver. Det er meget mindre, og det er derfor noget nemmere at flytte rundt på.

Mange fordele med elklaver

Derudover er der den fordel, at du slipper for at skulle tilkalde en klaverstemmer. Det er nemlig, sådan at et elklaver lyd ikke kommer fra strenge, der er spændt op i instrumentet. Lyden i hver eneste tangent kommer fra samplede lyde, der er optaget digitalt. Og den måde at bygge et digital piano på betyder faktisk, at du har mulighed for at indstille, hvilken lyd du gerne vil have, at pianoet skal gengive: Skal det være fra et opretstående klaver, hvor strengene er spændt op vertikalt, eller fra et flygel, hvor strengene er spændt ud horisontalt!Uanset hvad skal du sørge for at barnet sidder godt – spar ikke på en klaverbænk!

Masser at vælge mellem

Der findes mange digital pianoer på markedet. Du kan fx besøge en stor forretning med musikinstrumenter som Danguitar,  der har salg af digital pianoer, og prøve at spille på nogle af dem der, inden du beslutter dig for, hvilken model du vil anskaffe. Skal det være et stort piano, som du også kan spille lidt på, en gang imellem, eller skal det være et lille, der er fremstillet til et barn? Mulighederne er mange. Det er op til dig, hvad du vil købe.

Personligt ville jeg nok gå efter et forholdsvist billigt digitalt piano, som barnet kan prøve af, men som jeg også selv ville kunne spille lidt på. Det kan jo være, at ønsket om at lære at spille klaver bare var en forbigående idé. Det sker jo, at børn får nogle idéer, som de hurtigt glemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.