Drømmen om et sommerhus skal opfyldes. Det er jeres beslutning. I har allerede betalt for grunden. Der er ikke nogen lån eller gæld der. Og I har sparet en god pose penge sammen til at kunne begynde byggeriet. I har også fundet den ideelle planløsning for jeres sommerhus. Men hvad vil det koste jer? Her er der lidt tvivl. I er ikke helt sikre på det. I har henvendt jer til to forskellige arkitektfirmaer, som har givet jer to forskellige priser. Det ene firmas pris var alt for høj. Det andet firmas var noget mere logisk. Men ærlig talt. I er faktisk ikke på det rene med, hvad prisen på et nyt sommerhus i den størrelse, I vil have det, kan blive – eller bør være.
Prisen på nyt sommerhus
Naturligvis kommer det meget an på, hvilke materialer der skal bruges i byggeriet. Marmorgulve er sikkert meget dyrere end almindelige trægulve. Vinduer med tre lag glas er dyrere end vinduer med to lag. Og det er naturligvis valg, som I skal tage stilling til. Materialerne, udstyr og inventar, som skal ind i huset. Så kort sagt: At bestemme en pris på et nyt sommerhus kan være noget af en opgave. Men i stedet for at tage udgangspunkt i materialerne og antallet af kvadratmeter, så kunne I gøre noget andet, når I forsøger at finde den rigtige pris på sommerhuset, som I gerne vil bygge.
Særlige sommerhusfirmaer
I stedet for at lede forgæves på nettet, efter ”pris på nyt sommerhus” så kunne I benytte jer af noget af den viden, som nogle byggefirmaer allerede deler ud – ganske gratis. Der findes nemlig byggefirmaer, der har forskellige løsninger på sommerhuse, hvor de angiver, hvad det vil koste at få bygget sådan et på grunden. De har naturligvis også tænkt på materialer og udstyr. De har mange løsninger. Og I kan finde priser på nye sommerhuse, der er fra ca. 50 m2 store til mere end 100 m2. Men ikke nok med det. De kan også give jer en idé om, hvad det vil koste alt efter, hvor I skal bygge det.
Bygge dele af det selv?
Sommetider kan I også finde forskellige priser på det samme sommerhus. Det har noget at gøre med, at de faktisk kan tilbyde jer selv at bygge dele – eller det meste af det – selv. Så er I håndværkere eller har I god erfaring med store gør-det-selv projekter, så kan der være mange penge at spare. Og ja, jeg er sikker på, at I sikkert også kan få lov til at få indflydelse på, hvilke materialer der skal anvendes til jeres nye sommerhus. Det vil naturligvis påvirke prisen. Men det er da noget, som I kan tale med byggefirmaet om.
De løsninger, som jeg har set, har dog været ganske fornuftige. Der er ofte tænkt energibesparelser og CO2 udslip med ind i prisen. Det er en fordel også at overveje den slags parametre, når der skal bygges et nyt fritidshus. Så hvis du står i den situation, hvor du ikke kan finde prisen på det nye sommerhus, så kunne du måske benytte dig af de oplysninger, som du kan finde på nettet.