Spanien forsinket

Du fandt dem. Flybilletterne. Du havde ledt længe efter dem. Men nu fandt du altså billige flybilletter til Barcelona. Du har nemlig bestemt dig for, at de næste 2 måneder skal bruges i den by. Det er jo en vidunderlig by, hvor du har mulighed for at studere Gaudi’s arkitektur på første hånd. Det er jo et led i din uddannelse. Du vil være arkitekt – og du har en opgave foran dig: Du skal lave et projekt, som er inspireret af en berømt arkitekt. Antoni Gaudi er meget berømt. Du skal analysere hans arkitektur og tiden, han levede og arbejdede i. Du skal have indblik i, hvordan håndværkerne arbejdede dengang. Ja, der er meget, du skal have med ind i den opgave, du skal aflevere i midten af juni. Så det var heldigt, at du fandt flybilletter til Barcelona.

Rejser til Spanien

Du havde ellers brugt en del tid på at lede efter rejser til Spanien. Du havde nemlig en idé om at rejse til Sydspanien og, så tage bus eller tog op til Barcelona. Men nu havner du direkte i Barcelona. Du får derfor nogle flere dage til at lære byen ordentligt at kende, inden du begynder på al din research i forbindelse med opgaven.

Flybilletterne er blevet købt. Det er så nemt, når man har et betalingskort. Og nu skal du bare finde et sted, hvor du kan bo. Helst et sted, hvor du ikke skal betale alt for meget i husleje. Det får du også ordnet via internettet. Du printer dine booking referencer til både bolig og flybilletter ud. Lægger dem i din taske. Nu kan du begynde at pakke kufferten. Du tager nemlig afsted i morgen eftermiddag. Du ringer din mor op og fortæller hende, at projekt Barcelona er godt på vej. Du fortæller hende, at du fandt billige flybilletter og en billig bolig. I siger farvel og på gensyn.

Fly forsinket på ubestemt tid

”Så langt, så godt.” Sådan siger de det. Det er måske en måde at få os til at se på tingenes tilstand på en positiv måde. Men det er altså et faktum, at det ikke er sjovt for jer at sidde i en kedelig lufthavn – på ubestemt tid – fordi der er flyforsinkelse på jeres forbindelse videre ud til Azerbaijan. I har godt nok adgang til den der kedelige businesslounge, hvor I kan spise så mange nødder eller drikke så meget juice eller vand, som I har brug for. Hvad laver man i Istanbuls kæmpestore lufthavn, som bare er kedelig? I kan ikke gå ture. I skal videre til Azerbaijan, hvor din mand overtager en af diplomatposterne. Alt skulle være gået i orden. Sådan med børnenes skole, jeres bolig – og der skulle være tjenestepersonale, der taler rimeligt engelsk. I skal bare videre.

Meget irriterende

Din mand er irriteret over flyforsinkelsen. Men der er intet, han kan gøre. Han må vente ligesom alle de andre rejsende, der også skal derud. Flyveturen bliver lang. Istanbul er bare en hub for hele det mellemste Asien. Og her er ikke rart at være. Du bryder dig ikke om at se alle vagterne ved de forskellige kontrolsteder. De er bevæbnet med store geværer. De ser vrede ud. De keder sig sikkert også. Du kan høre larmen fra familier, der skal rejse fra Istanbul til Van. Du kan høre børn, der græder af træthed. Og du hader det. Du ved nemlig, at flyforsinkelsen ikke er nogens skyld. Der er bare en eller anden form for skjult agenda, hvor flyselskaberne sommetider kommer i klemme. En venlig dame kommer hen og fortæller jer, at I skal til at gå om bord på flyet om en halv time. Det er landet. Der bliver fyldt brændstof på nu. I kommer afsted om lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *