Norge – så er det Hafjell

I har taget en beslutning: I den kommende vinterferie vil I på skiferie. Det er fuldt ud forståeligt. Mange af os har ikke været på skiferie i flere år efterhånden, så sympati og et stort plus herfra. Men hvor skal I hen? Skal det være en skiferie i Norge – se her? Norge har jo nogle af de bedste skisteder i Norden. Og det er ikke så svært at komme op til dem. Er det noget med, at I skal til Hafjell? Skal I op og nyde, at adrenalinen suser igennem kroppen på nogle af stedets olympiske slalom pister? Eller er det noget med, at I skal op, og bare lege med børnene. De skal have deres livs sneoplevelse?

Alternativer i Norge

Hvad enten det er af den ene eller den anden grund, så er det et godt valg at tage på skiferie i Hafjell. Der er jo rigtigt mange faciliteter – både for meget dygtige skiløbere og for ikke-øvede. Der er jo også mange faciliteter for børn. Og ja, hvis det også handler op at opleve naturen på ski, så er området jo kendt for de meget smukke udsigter, man kan finde undervejs. Måske handler det også om at I egentlig gerne vil prøve kræfter med andre former for vintersport. Det er jo muligt at få lov til at køre i bobslæde. Eller har det noget at gøre med snowboard. Så ja, Hafjell er et rigtigt godt valg. Har I fået booket jeres indkvartering allerede?

Hemsedal er også en mulighed

Hvis ikke, så er det måske på sin plads at nævne, at der skal være Para-VM her i slutningen af januar i Hafjell, så det kan være, at I måske er for sent ude. Sådan et sted vil jo få mange besøgende lige efter sådan en kæmpe begivenhed.
Men det skal bestemt ikke forhindre jer i at komme afsted. I kan måske tage til Hemsedal i stedet for. Skiferie i Hemsedal foregår i Nordens højst beliggende skiområde. Det betyder, at terrænet minder meget om Alperne.

Ligesom Hafjell er Hemsedal, også et meget børnevenligt skiområde. Der er desuden mange aktiviteter uden for pisterne. Det kunne da være spændende at komme ud og køre i hundeslæde, som Hemsedal byder på. Nok som et af de meget få skisteder i Skandinavien, hvor man kan få lov til det. Og selvfølgelig er der også gode muligheder for at lave andre aktiviteter end dem, der er relateret til sne. Som nævnt kan I få en tur i hundeslæde. Men skal de være lidt mere adstadigt, så har I også mulighed for en kanetur. Og har I kræfter, så er isklatring en god udfordring.

I kan eventuelt afslutte en dag med andre aktiviteter på en af de mange hyggelige restauranter, hvor I kan bedømme bedrifterne over et godt måltid. Så Hemsedal er bestemt heller ikke et dårligt valg. Tværtimod. Det, som I bare skal sørge for, er at få booket den skiferie til Norge, så I ikke snyder jer selv for en dejlig vinterferie. Det er ikke så svært at komme derop. I kan tage en båd til Oslo. Derfra er der kun ca. 200 km kørsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *