Lære mere om hunde?

Der er alvorligt hårdt brug for flere kurser i hundetræning i Danmark. De seneste tal fra dansk hunderegister viser, at der alene i første halvdel af januar 2022 blev registreret mere end 2.200 nye hunde. Det er ret mange. I løbet af 2021 var der registreret lidt flere end 79.000 nye hunde. I 2020 var tallet på omkring 67.000 nye hunde. Der altså tale om et spring på mere end 12.000 nye hunde i Danmark bare i løbet af sidste år. Det er ret mange. Og hvis tallet for januar 2022 kan give os en indikation for, hvor mange hunde der vil blive registreret i 2022, så må vi nok regne med, at der vil være tale om en ret stor stigning. Måske i omegnen af 12.000 – 15.000.

Mange hunde i Danmark

I alt anslås det, at der findes et sted imellem 800.000 og 850.000 hunde i Danmark. Tallet er usikkert, fordi mange hundeejere glemmer at afmelde registreringen, hvis deres hund går bort. Og det sker jo. Desværre. Men det er en del af vores liv. Vi køber en hund. Vi elsker den. Den elsker os. Og i de fleste tilfælde, så får vi en god tid sammen.

Uheldigvis hører vi dog også om triste hændelser, hvor børn eller voksne er blevet bidt af en aggressiv hund. Vi hører om hunde, der angriber, men som dog bliver kontrolleret af deres ejere. Heldigvis. Og det er noget, vi skal være opmærksomme på. Mange af de 12.000 nye hunde, som blev registreret sidste år, får ikke den træning, de skal have.

Lær at træne din hund

Der er ikke påbud om, at man skal gå på kursus i hundetræning. Men det burde der, måske være. Det er nemlig ikke ansvarligt ikke at træne sin hund. En hund er et dyr, som ofte ledes af sine instinkter. Et af instinkterne, det har, er forsvar. Føler en hund sig truet, så kan den gå til angreb. Det er dens måde at forsvare sig på. Og det kan ende i en meget uheldig situation. Både for offeret for hundens angreb, hundeejeren og hunden selv. I de værste tilfælde kan der være tale om, at offeret er blevet skambidt, at hunden skal aflives, og at hundeejeren bliver ulykkelig.

Det skal være professionelt

Desværre er der meget få steder, der tilbyder professionelle kurser i hundetræning, hvor du kan aflevere din hund og få den trænet. Du ved, ligesom de gør med en hest. Der findes dog mange steder, hvor du kan komme sammen med din hund og lære at træne den, så den lystrer dig. Og sådan et sted bør du finde. Det vil være en god mulighed for dig at lære din hund at kende bedre. Det handler jo ikke kun om at en hund skal elskes. Den skal lære sine grænser at kende. Og hvis I skal have et godt forhold, så skal du være den, der bestemmer, hvad der skal, og må ske. Og hvornår. Du har nemlig intellektet. Hunden har viljen til at lære, og det er en god ide at starte tidligt med træning af hundehvalpe.

Så brug lidt af din tid på at finde et godt kursus i hundetræning, som du og din hund kan følge. I vil få meget glæde ud af det. Og når kurset er fuldført, så vil I kunne nyde alle de kommende år sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *