Ud af din gæld

Som skrevet i en tidligere artikel er der p.t over 208.000 danskere der står registreret i RKI og tallet vokser. Et typisk kendetegn for de folk, der er røget i RKI, er, at de har givet op eller simpelthen er gået konkurs, men her er et par gode råd fra Mette Reissmann fra tv3’s program luksusfælden, om at man ikke skal give op, blot fordi man er endt i kløerne på RKI.

Start med at få et økonomisk overblik over din situation, lav et budget. Skriv alt ned og vi mener alt. Dine indtægter, faste udgifter og alle de småting man også bruger penge på. Få en bon hver gang du bruger penge, lige meget hvad du bruger penge på, lige meget om det er en kop kaffe eller donation til ham der sælger Hus Forbi.

Når måneden så er omme skal du samle alle dine boner og se om det kan holde sig inden for det budget du har at bruge af. Hvis ikke du kan overholde budgettet skal du gå dine boner igennem og se hvilket poster du kan undvære at bruge penge på og så stille og roligt vælge dem fra, indtil du kommer ned på et beløb der matcher dit budget.

Små lån

Drop alle de små quick lån og få samlet dem til et stort. Hvis du har en masse små lån løber udgiften hurtigt op i form af renter og gebyrer og her er det meget billigere kun at betale til et lån, da der kun er en omgang gebyrer. Lav et ordentlig budget inden du går ned i banken og snakker med dem, der er nemlig stadig mange danskere der ikke kan få et lån i banken.

Men nu er banken jo ikke de eneste der kan give et stort lån til en billig rente. Hvis du vil låne mange penge, kan vi evt. anbefale Ekspres Bank eller Pengeautomaten, som begge låner
penge ud til samme rente som i banken.

Lad være med at se det som en negativ ting, at du er i RKI. RKI kan være en kæmpe hjælp, hvis du har en hang til at blive ved med at optage små og dyre lån. Nu bliver du nemlig tvunget til at finde alternativ til bare at låne og låne for at holde forbruget kørende, som f.eks at få skåret ned i forbruget.

Socialdemokraternes nyeste udspil

Socialdemokraterne vil komme med et nyt lovforslag, der kræver, at virksomheder som D:E:R L’easy og Ekspres Bank skal give et bidrag til gratis gældsrådgivning, da Socialdemokratiet mener, at det er virksomheder som dem, der er skyld i,, at vi har så mange danskere, der er registreret i RKI.

Udover dette foreslår Socialdemokratiet ligeledes, at Danske Spil skal betale for den voksende sygdom ludomani. De vil have at betalingen til gratis rådgivning i forbindelse med ludomani og RKI registrering skal komme i form af en promille af omsætningen som de store virksomheder tjener på deres kunder, altså Danske Spil og låneudbydere.

Endeligt ønsker Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten et renteloft på kviklån De tre partier mener, at renterne på denne type lån er så høje, at de kan få helt almindelige mennesker til at ende i dyb gæld.

Experian er netop kommet med en opgørelse, der viser, at vi netop nu har over 208.000 danskere registreret i RKI og den samlede gæld, vi har fået opbygget i registret nu overstiger 10,6 mia. kroner som er ny rekord. Så det med lån penge online er nok noget, man skal tænke sig om en ekstra gang i fremtiden, så vi kan få tallet fra Experian til at falde til næste opgørelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *