Sport og hælspore

Min kæreste er atlet. På eliteplan. Han skulle have været med til danmarksmesterskaberne i højdespring. Det blev bare ikke til noget. Fordi han har overanstrengt sig med al den træning. Det er gået ud over den højre fod. Han har fået konstateret en hælspore og er nu ved at drive mig til vanvid med al sin jammer over at miste mesterskaberne.

Han har fået at vide, at han skal lade være med at springe i ret lang tid. Hans træner er naturligvis også skuffet. Han var jo kommet ind i en periode, hvor han virkeligt springer godt. Han er ikke helt nået op på det helt høje spring endnu. Men det er tæt på. 2,25 m. Det er kun 3 cm fra danmarksrekorden.

Behandling af en hælspore?

Det er da også trist for ham. Men det er bedst som træneren siger: Hellere miste danmarksmesterskaberne i år end at miste hele karrieren som atlet. Jeg er faktisk lidt lettet over, at han skal have en pause. Jeg har jo ikke set så meget til ham. Han har virkeligt brugt mange timer på at træne hver dag. Men jeg forstår godt, at han er ked af det. Og irriteret. Vi har dog besluttet os for, at vi skal finde en specialist, der ved noget om hælsporebehandling, fordi, hvis han ikke kan træne overhovedet, så vil det sætte ham alvorligt tilbage. Han kan jo ikke bare ligge derhjemme på sofaen med fødderne oppe.

Smertefuldt!

Jeg har ikke haft tid til at sætte mig helt ind i, hvad en hælspore egentlig er, men jeg ved da så meget, at det kan være meget smertefuldt. Jeg har også hørt, at det kan føre til, at man skal gå med særlige indlæg i skoene for ligesom at aflaste foden.
Vi har talt om, at han måske skulle få noget massage på foden. Måske kan det afhjælpe smerterne og samtidigt bidrage til, at han får det bedre. Måske kan det også bidrage til, at han kan komme tilbage til træningen lidt tidligere. Som det ser ud nu, så regner han selv med, at der vil gå omkring et halvt år.

Sportsmassage hos en sportsfysioterapeut

Jeg har derfor været på nettet for at kigge lidt efter forskellige behandlingsmuligheder. Jeg har fx søgt efter ”sportsmassage København”, ”genoptræning”, og ”sportsskader”. Det har i bund og grund givet mig den tanke, at det, han har brug for, er en sportsfysioterapeut. Og ham har jeg også fundet på nettet. Jeg søgte bare efter ”sportsfysioterapi København” og fandt én, som jeg vil overtale min kæreste til at ringe op: https://copenhagenphysio.dk/sportsfysioterapi-koebenhavn/ . Det skal ikke være mig, der skal ringe ham op. Jeg kan jo ikke forklare ham, hvad det er for en smerte, han føler, og hvad han muligvis har lavet, siden smerterne er så stærke.

Jeg håber, at der kommer noget godt ud af det. Ellers bliver det en meget svær periode, vi kommer ind i. Når min kæreste ikke kan være fysisk aktiv i længere perioder, så bliver han nemlig noget så sur at være i nærheden af. Og det holder mit temperament ikke til. Han har brug for fysioterapi – det er 100% sikkert!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.