Shuffleboard

I sidste måned var jeg hjemme på besøg hos noget familie. Jeg benyttede lejligheden til også at se mange af mine venner. Vi ses sjældent, fordi jeg bor langt væk. Normalt når jeg er hjemme, så har jeg mange ting, jeg vil gøre, og hele familien kalder, så tid, til vennerne er temmelig begrænset. Men vi havde fundet en aften, hvor flere af os kunne mødes. Så vi aftalte at mødes på en bar, som jeg ikke kendte. Fint, jeg finder stedet. Glædede mig til at ses med vennerne, få opdateringer på deres liv, og hvad de laver. Vi fik sludret, og vi fik spillet på et shuffleboard.

Vanvittigt sjovt

Det var vanvittigt. Jeg kendte det ikke, men syntes, at de mindede mig om en blanding af to forskellige spil: Curling og bob. Curling, hvor man smider med tunge sten og fejer foran dem. Bob, hvor man forsøger at skyde modstanderes brikker væk fra et felt med sin stang. Sådan en, der ligner dem, man bruger til billard. Og så minder det der shuffleboard også lidt om boccia, hvor man kaster med en kugle og forsøger at slå modstanderens kugler væk fra et felt.

I baren, hvor vi spillede det, var det et kæmpelangt bord. Aflangt. Og der var nogle fine, blå og røde pucke. Jeg ved ikke, om det var en glasplade, man skød de der pucke ud på, men de gled fint. Måske har de behandlet bordets overflade med noget særligt materiale, som gør, at puckene glider fint. Man skal så bare søge efter, at pucken, man sender afsted, rammer ind i et felt, så man får point. Der er vist flere forskellige måder, man kan få point på, men det system fandt jeg aldrig helt ud af. Det var bare sjovt at spille det. Man skal være mindst to for at få det sjovt. Men man kan også dele sig i hold, og hvert hold deler så puckene mellem sig. Det gælder om at få flest point. Selvfølgelig.

Shuffleboard til hjemmet

Jeg havde ikke spillet det før og syntes, at det var en fantastisk idé til derhjemme. Alle kan jo være med, så længe man bare kan sende sin puck afsted. Så jeg spurgte mine venner, om de vidste, om man kan få shuffleboards til almindelige familier. Bordet, vi stod ved, var rigtigt langt, men måske kunne man få, et, som ikke er så langt, og som kan klappes sammen, når man ikke bruger det.
Én af mine venner fortalte, at han havde sådan et shuffleboard derhjemme, og at han og hele hans familie får sig nogle gode og hyggelige timer, når de spiller.
Det er ikke så langt kun lidt over en meter langt. Det er til at håndtere. Men det er lidt tungt, og han vidste ikke, om det kan være i en kuffert. Det kan det næppe. Helt sikkert ikke i min kuffert. Men måske kan jeg bestille det over internettet og få det sendt til mig. Det vil da være det nemmeste for mig. Han gav mig adressen til sitet, som han havde købt sit fra. Så når jeg får tid i morgen, kontakter jeg dem for at høre, om de kan sende et hertil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *