Københavns bedste vinduespudser

Nu, hvor det er ved at blive rigtigt varmt, og vi ikke har brug for at sætte varme på igen før end en gang i oktober, har jeg fået ringet til teknikeren, som skal lave det årlige eftersyn af naturgasinstallationen. Det er påkrævet, at man får lavet det tjek én gang om året. Jeg kan ligeså godt få det ordnet nu, så det er klar til, at fyringssæsonen begynder igen.

Hed søndag

Samtidigt har jeg også fået ringet efter teknikerne, som skal syne aircondition anlæggene, jeg har i huset. Det er godt nok ikke påkrævet, at man gør det. Men hellere følge anbefalingen fra forhandleren, så man ikke står der en hed søndag med et anlæg, der ikke fungerer. Heden kommer om få uger, så det er rart at få det gjort, inden den sætter ind. Teknikerne ringede mig op og spurgte, om de kunne komme forbi kl. 17:30. Ja, intet problem, kom I bare, jeg er hjemme. De kom. Jeg spurgte, om de har brug for noget fra min side ud over en stige. Den ene bad om et glas vand. Det fik de da. De tjekkede anlæggene, sprøjtede med noget gift, og fortalte mig, at jeg skulle lade anlæggene køre i ca. 20 minutter.

Færdigt arbejde på ca. 30 minutter. Mens den ene pakkede deres værktøj og sprøjtemiddel sammen, fortalte den anden mig, at de har endnu en kunde, de skal besøge, og at de har været i gang siden kl. 6 i morges. 12 timers arbejdsdag! Han fortalte mig også, at som dagene bliver længere, arbejder de flere og flere timer. Alle gør klar til sommeren. I går havde de haft et skænderi med en vinduespudser, fordi de var kommet til at sprøjte på et vindue, han lige havde pudset.
Sådan er det her i landet. Ingen regler. 12 timers arbejdsdag, og så 2 timers kørsel tilbage til kontoret. Det er godt nok hårdt.

Vinduespolerer i hovedstaden

Det, han sagde med vinduespudseren, som han var oppe at skændes med, fik mig til at tænke på, at det også gælder for vinduespudserne. Som dagen bliver længere, så bliver deres arbejdsdag, også længere. Det ville aldrig ske for en vinduespudser i København. Derhjemme er der regler for, hvor længe man må arbejde. Og det er der sikkert gode grunde til. Fx sikkerhed. Er det sikkert at have en vinduespudser hængende i 3. sals højde, når han har arbejdet i 12 timer? Eller en tekniker til aircondition anlæggene. Det er jeg ikke helt sikker på det er. Man hører da også om ulykker, hvor den slags fagmænd er kommet alvorligt til skade på grund af træthed. Det vil jeg huske til næste år: Teknikere skal komme om morgenen, når de er friske, og kan gøre arbejdet sikkert. Jeg vil nødig stå med en hylende ambulance og en tekniker, der har brækket ben eller ryg, fordi han er faldet på grund af træthed. Men de har på den anden side også et ansvar selv. De kunne fx kræve af deres arbejdsgiver, at de kun arbejder i 8 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *