Sådan undgår du online svindel (til en vis grad)

Der er hele tiden folk, der prøver at stjæle dine penge eller snyde dig på andre måder. Dette gør sig specielt gældende i en tid, hvor kryptovalutaerne virkelig er blevet populære blandt danskerne. Hvis du tjekker din mailboks, så kan du nok se, at du har modtaget adskillige mails fra svindlere, der prøver at få fat på dine bitcoins. Denne type emails er normalt relateret til bitcoin svindel, som du kan læse mere om her.

I denne artikel kommer vi blandt andet ind på bitcoin svindel og phishing. Hvis vi skulle give dig et hurtigt godt råd, så er det selvfølgelig, at du altid skal bruge din sunde fornuft. Hvis nogen lover dig penge i virkeligheden, så ville du mistænke dem for noget. Hvorfor ikke gøre det samme, når der kommer en tilfældig email ind?

Phishing

Phishing er en meget populær type angreb, som der i stor stil anvendes i forbindelse med bitcoin svindel. Her sender en ukendt person eller gruppe en masse emails i form af spam til en masse mailadresser. Emailens indhold er eksempelvis, at du skal ind og opdatere dine oplysninger inde på en hjemmeside, hvor du har en konto. I forbindelse med kryptovaluta kunne det være en mail, der udgiver sig for at være fra Binance eller Coinbase – disse to er nemlig meget populære.

Hvis du klikker på linket, så kommer du ind på en hjemmeside, der ligner den ægte hjemmeside rigtig meget – hvis ikke de er 100% identiske udover adressen selvfølgelig. Når du indtaster dine oplysninger, så bliver disse sendt videre til personen eller gruppen, som så vil logge ind på et senere tidspunkt og stjæle alle dine penge.

Er der tale om et avanceret angreb, så sker alt dette automatisk. Lige så snart du logger ind, så kører der et program, der logger ind på den rigtige hjemmeside og tømmer din konto for penge, inden du kan nå at reagere. Det er desværre sådan, det hele fungerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *