Byggestenene i foder til hunde, katte og gnavere

Hvad er det bedste foder til dit kæledyr? Det er et spørgsmål, som alle kæledyrsejere stiller sig selv. Det kan være svært at finde ud af, hvilke ingredienser der er gode og hvilke der bør undgås, men vi er her for at hjælpe! I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvordan man skaber en næringsrig og sund kost til hunde, katte og gnavere.

Ingredienser til hundefoder:

Hunde er kødædere, det kan vi ikke komme udenom. Det betyder, at de har et behov for proteiner i deres kost. Deres foder bør indeholde mindst 25 % protein (Kylling, okse eller lam). Hundefoderet skal også suppleres med mineraler og fedtstoffer, hvilket vil hjælpe din hund med at bevare en skinnende pels og et godt helbred generelt.

Foderet bør også tage udgangspunkt i dyrets race, risiko for allergier, aktivitetsniveau og alder. Læs mere her.

Ingredienser til kattefoder:

Katte er et rovdyr (kødædere), som fanger deres eget bytte, og derfor har det brug, ligesom hunden for proteiner og fedt. Katte kan ikke fordøje kulhydrater særlig godt, så kæledyrsejere undgår ofte korn. Der er mange gode kornfrie muligheder for katteejere, du skal blot huske at kigge på ingredienslisten. (Korn bør ikke stå blandt de første på listen!)

Det er også vigtigt at være opmærksomme på, at katte har brug for taurin. Hvilket er en aminosyre, som er vigtig for deres kost. Taurinmangel kan føre til hjertesygdomme og blindhed, så det er vigtigt ikke at spare på denne ingrediens!

Ingredienser i gnaverfoder:

Modsat hunde og katte, så er gnaveren marsvinet ikke kødæder, men direkte modsat: en planteæder. Oprindeligt stammer marsvinet fra andelsbjergene i Sydamerikaner, hvor de lever på åbne græsmarker.

Gnaverfoder er en hvidt betegnelse, og man skal huske at målrette sit gnaverfoder ud fra hvilken type gnaver man har. Her tager vi udgangspunkt i marsvin foderet. Marsvin kan ikke selv producere C-vitamin, hvortil man skal sikre sig, at det er i foderet. Dertil skal foderet indeholde, hvad det ellers kan finde på en græsmark udover den hø og frugt/grøntsager den får.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *