Pladser i en hjørnesofa?

Der er faktisk noget, jeg ikke helt forstår ved en hjørnesofa. Altså jeg kan godt forstå, at man vil have sådan en i sin stue. Det gør det lidt mere nært, når hele familien sidder i den. De er som regel nogle store skrumler, som er rigtigt tunge at flytte rundt på. Selv synes jeg, det er rart at kunne skubbe til et møbel, når jeg gør rent. Det gør det nemmere for mig at komme til med støvsugeren. Det kan være svært at skubbe en hjørnesofa. Det er ikke umuligt, nej, men det er noget mere bøvlet.

Hvor mange mennesker?

Men det, som jeg faktisk ikke forstår ved en hjørnesofa, er, at når man køber den, så bliver den ofte beskrevet, som om den er beregnet til 5 eller 7 eller 9 personer. Det, synes jeg, er lidt misvisende, fordi den person, der sidder i hjørnet, får et problem. Benplads. Hvor gør man af sine ben, når man sidder i hjørnet?
Der er 2 muligheder. Man kan trække benene op under sig, så man ikke kommer til at skubbe til de andres ben. Eller, man kan være lidt grov og skubbe sidemændenes ben til siden, så man har plads til sine egne.
Jeg har i øvrigt lagt mærke til, at hjørnet på en hjørnesofa er den plads, som bliver besat til sidst. Det må jo være, fordi der er et problem med benpladsen.

Hvis jeg har vennerne på besøg, og vi bare hænger ud, så er der ikke én af dem, som sætter sig i hjørnet. Vi sætter os først på siderne. Ok, det kan være, at min veninde kommer en dag. Hun har en lille dreng på 2 år. Han sidder gerne i hjørnet. Der får han god støtte fra to sider, så det er helt fint. Hans ben er heller ikke så lange, at han egentlig har brug for benplads.
Men jeg tænkte nu på voksne mennesker.

Når jeg er alene med min kæreste, så plejer vi at slænge os på hver sin side af hjørnesofaen. Og så får hjørnet uundgåeligt en anden funktion end at være siddeplads. Det bliver til en kysseplads. Det er dejligt. Det kan vi godt lide. Og benpladsen er unødvendig. Hvis vi vender os, så bliver hjørnepladsen brugt til at flette tæer.

Danmarks bedste sofaer

Dengang jeg købte hjørnesofaen, tænkte jeg ikke på det med hjørnepladsen. Jeg købte den, fordi jeg syntes, den var flot. Og det er den. Den passer godt til min stue, og jeg bruger den meget.
Det hænder faktisk tit, at jeg falder i søvn i den. Når jeg så vågner, ved 6-tiden om morgenen, kan jeg kun konstatere, at jeg faktisk har sovet godt i den. Jeg skal måske overveje at skifte min sengs madras. Jeg sover meget bedre i sofaen. Trygt som et lille barn. Jeg har ikke oplevet at kunne huske en ond drøm, når jeg har sovet i den. Heldigvis er det nemt at tage pudernes og hyndernes stof af, så det kan blive vasket.
Jeg er bare glad for min sofa. Og tak for masser af inspiration til https://zonexlnt.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.