Det skal være Grohe

Huset, vi har set på, er en gammel murermestervilla. Det ligger i et dejligt kvarter. Haverne er velholdte, og mange har store frugttræer i dem.
Det hus, vi har kig på, trænger godt nok til en kærlig ny – og høj – murermester, som kan sætte det ordentligt i stand. Det må have været en meget lav mand, som i sin tid har køkkenet op. Køkkenbordene har en højde på 75 cm. Det er jo alt for lavt. Man får da ondt i ryggen af at skulle stå og bøje sig, når man skærer grøntsagerne.
På toiletterne er håndvasken sat i så lav højde, at selv et femårs barn kan nå ind og få vasket hænderne.

Hvem har ansvaret?

Nå, det behøver ikke at være den oprindelige bygherre, som har lavet de fejl i køkkenet og på toiletterne. Det kan være husets nuværende ejer. Han er i øvrigt en meget kort mand.

Vi er ret lune på at købe huset. Det ligger godt, er funktionelt, og haven er dejlig. Det kan blive perfekt til vores familie. Vi skal bare blive enige om prisen. Og det er helt sikkert, at vi bliver nødt til at lave køkkenet og toiletterne om, så de rum kan blive brugbare for os. Det er et godt argument for at få et solidt afslag i prisen for det.

Jeg har gået og kigget på nye møbler til køkkenet og toiletterne. Heldigvis så kan man få køkkener, hvor højden på bordet er i standardmål, så der er plads til opvaskemaskine. Som et er nu, vil det jo være umuligt at placere sådan en i køkkenet. Toiletterne kan også sagtens laves om. Der er jo ikke noget galt med blikkenslagerarbejdet. Det er sådan set bare at få dem moderniseret, så vi synes, det bliver rart at bruge dem. Jeg har også besluttet, at armaturerne skal være fra firmaet Grohe. De er flotte i designet, og de er også til at betale.

Grohe online

Grohe armaturer kan man også købe i mange VVS forretninger. Både fysiske og online. Så det er ikke et problem. Personligt foretrækker jeg at købe VVS online, da det er billigere.

Jeg har forsøgt at lave et budget for, hvad det vil koste os at få nyt køkken og moderniserede toiletter i huset. Det løber alligevel op. Så vi er nødt til at forhandle om prisen med den lille mand. Jeg håber, han kan forstå, at vi ikke kan leve med de lave køkkenborde og håndvaske.

Det er ikke svært for mig at forstå det fra hans perspektiv. Han er vist ikke meget højere end 140 cm. Så han har sikkert haft problemer i hele sit voksenliv med håndvaske og den slags. Det kan heller ikke være sjovt at skulle stå på en skammel for at børste tænderne. Det kan jeg godt se.

Det bliver måske lidt svært at forhandle med ham om det. Det kan jo nemt gå hen og blive en diskussion, hvor han føler sig personligt ramt. Det er ikke meningen, men ikke desto mindre, så er det faktisk også personligt. Han er jo en kort mand.

Håber sandelig ikke, at han også har en kort lunte. Det siges jo, at korte mænd er hidsige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *