Smerter og genoptræning

Jeg har haft et uheld. Vi kom galopperende hen ad stien, og pludselig stod vi overfor to personer, som kom drønende på deres ATV bikes. De larmede, jeg havde hørt dem, men tænkte, at de var ovre på stien, som ligger parallelt til ridestien. Men nej. Lige der i svinget kom de lige imod os. Min hest stejlede, var skræmt og ophidset. Jeg faldt af. Brækkede et ben og en arm. Heldigvis ikke nakken eller ryggen. Tak til ridehjelme og -veste. Det kunne have været meget værre. De to mænd på deres ATV bikes var også chokerede. De vidste ikke, at der er forskel på ridestier og andre stier. Dorks!

På hospitalet

De kom og besøgte mig et par gange, mens jeg lå på hospitalet. Det er sødt af dem. Også lidt sjovt. Det var faktisk ikke to mænd, men en mand og hans søn. De var kede af uheldet og har lovet, at de ikke vil køre på stien, når jeg og min veninde er ude at ride. Vi rider military‐events, på eliteniveau, så vi skal være i form. Military‐events består af tre discipliner inden for ridesporten: Terrænspringning, ridebanespring og dressur. Min favorit er helt klart terrænspringningen, men det er også den farligste gren, fordi forhindringerne er faste. De kan ikke rives ned ligesom i ridebanespringningen. Men det er den disciplin, hvor adrenalinen virkeligt kommer op på højtryk. Både hos rytter og hest. Det er bare så fed en følelse, når man kan mærke, at hesten har tændt for krudtet.

Vores træner har også besøgt mig nogle gange. Han skældte mig ud, fordi jeg kaldte de, der ATV bikers for dorks og idioter. Det er de ikke, og jeg har fortrudt. Men det er bittert at skulle miste de første 2 konkurrencer i sæsonen. Det betyder, at jeg skal hente mange point, når jeg endelig er tilbage i sadlen og i konkurrence. Nå, men altså, nu er mine brud helet, og jeg skal i gang med genoptræningen.

Genoptræning

Jeg har fået anvist en fysioterapeut, som er specialist i genoptræning efter brud. Min træner har fundet fysioterapeuten, og han skulle efter sigende være en af de bedste til sit job her i landet. Jeg kan jo ikke vente alt for længe med komme tilbage i sadlen. Jeg har faktisk mest lyst til at springe genoptræningen over. Min hest skal også trænes op igen. Sporten kræver, at vi holder dyret i form. Ok, min veninde har hjulpet mig i de sidste 2 måneder med at ride min hest, så den ikke taber alle musklerne, men alligevel. Jeg vil gerne afsted med min hest hurtigst muligt.
Min træner kender mig ret godt og har virkelig talt med store bogstaver til mig om, at jeg ikke må springe over, hvor gærdet er lavest her. Bruddene var slemme nok, og hvis jeg ikke er i god form, når jeg kommer tilbage, så bliver jeg sat af holdet.

Smerterne

Det vil jeg ikke risikere. Jeg har brugt årevis på at nå så langt, som jeg er nu, så det er vist bedst, at jeg følger genoptræningsprogrammet, som fysioterapeuten har lagt. Og jeg tager også mod tilbuddet om nogle sessioner med smertebehandling her i Aalborg – jeg vil ikke risikere at have ondt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *