Mysterium med låse

Det var i nogle timer noget af et mysterium, hvordan tyvene var kommet ind i vores cykelforretning forleden nat. Sagen var, at der ikke var knust nogen vinduer, ligesom ingen af de to døre, der er i forbindelse med forretningen, var brudt op.

De kriminalbetjente, der kom for at undersøge tingene nærmere, havde i første omgang ingen forklaring på, hvordan tyveriet var sket. De fik af min kompagnon og jeg en opgørelse over de cykler, der var stjålet, og der var desværre tale om hele 16 temmelig dyre racercykler, så tyveriet repræsenterede et tab på langt over 100.000 kroner.

Ekspert i låse

Men betjentene gik i gang med at undersøge, hvordan tyven eller tyvene var kommet ind. En af de teknikere, som politiet havde sendt ud til os, var uddannet låsesmed og var ekspert i at undersøge alle former for låse, fortalte en af politifolkene mig. Hans undersøgelser gjorde det klart, at der på ingen måde var øvet vold mod dørene eller låsene, så vi var alle et stort spørgsmålstegn med hensyn til, hvordan tyvene var kommet ind i forretningen.

På et tidspunkt fik min kompagnon, Lars, øje på, at der var et eller andet underligt med det ene af de fire ovenlysvinduer, vi har i butikken. En nærmere undersøgelse viste, at ovenlysvinduet var skruet løs oppe på taget, og det var klart, at tyvene var kommet ind den vej. Og så havde de åbenbart fundet de nøgler, vi har inde på kontoret, hvorefter de kunne åbne vores bagdør og få cyklerne ud den vej.

Og vores nøglebundt var væk, så politifolkene gjorde os opmærksom på, at det var nødvendigt at udskifte låsene allerede samme dag, for ellers kunne man nok regne med, at tyvene ville komme igen snart.

Den hurtige låsesmed

Så jeg skyndte mig at ringe til den låsesmed på Amager ( ham her ), som for nogle år siden havde monteret låsene i vores døre. Ham havde vi været rigtig godt tilfreds med, så det var helt naturligt at kontakte ham for at hjælpe os ud af den situation, vi nu stod i.

Han tog også telefonen, men han skyndte sig at fortælle mig, at han altså lige i øjeblikket holdt ferie på Kreta, og da hans firma kun består af ham selv, havde han været nødt til at lukke firmaet i de to uger, han var på ferie. Han var altså ikke i stand til at hjælpe os, men han henviste mig dog til en anden låsesmed i København, som han fortalte, at han har et godt samarbejde med, så det firma kunne vi roligt henvende os til. Han havde endda telefonnummeret i hovedet, så jeg hurtigt kunne få ringet til det andet firma, læs mere.

Og så blev opgaven løst meget hurtigt. Der gik faktisk mindre end en halv time, før der kom en låsesmed ud til os. Han anbefalede, at vi fik nye og mere sikre låse monteret i stedet for blot at få de eksisterende låse kodet om. Det råd fulgte vi, og vi fik en tømrer til at sikre vores ovenlysvinduer, så de ikke længere kan afmonteres oppe fra taget.

Den gode låsesmed er i øvrigt også meget aktiv i andre dele af byen – for eksempel på Frederiksberg, hvor min søster bor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *