Blomster og begravelse

Et dødsfald i familien er altid trist. Jeg har netop mistet min bedstemor. Hun blev 79 år gammel. Min bedstefar døde en måned før hende, og hun døde simpelthen af sorg. Det er så trist at tænke på. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i ,hvor forfærdeligt den sidste måned må have været for hende.

Nu skal min familie og jeg så have sørget for begravelsen. Hun døde hjemme, og hun er nu blevet afhentet. Vagtlægen har været her og har lavet dødsattesten. Vi har valgt at bruge en bedemand, så vi er nu ved at samle pairer til ham for det praktiske, og han sørger jo så også for at sende dødsanmeldelse til kirkekontoret.

Mange ting at ordne ved dødsfald

Vi skal derefter have aftalt et møde med den lokale præst og have bestilt kiste. Der er så mange ting, der skal tages sig af her midt i sorgen. Vi skal have lavet og bestilt døsannonce. Dernæst skal vi have fundet en dato for kremering og også for urnenedsættelse. Vi tænker, vi vil have en mindehøjtidelighed hjemme bagefter, hvor vi bare får kaffe og kage. Det er endnu ikke afgjort, om vi vil have en urnenedsættelse, eller vi vil sprede asken. Det vil jeg lade være op til min mor at beslutte.

Blomster til begravelse

Jeg har fået blomster udbringning i København fra en lokal butik her på Amager, og jeg var meget tilfreds med deres blomster og kundeservice, så jeg tænker, at jeg vil bruge dem til blomster til begravelsen i København. Jeg tænker, at vi skal have en fyldig buket med bånd og med hvide og orange blomster. Nogle laver også blomsterkranse til kisten. De ser også meget flotte ud. De koster mellem 700 og 2500 kr. alt efter, hvilke blomster der bruges, og hvor stor kransen bindes.

Mange praktiske opgaver

Vi skal også have afgjort, hvad hun skal begraves i. Jeg ved, at nogle vælger nattøj, hvor andre vælger en fin kjole, som den døde holdt af. Nogle begraver også deres kære i ligklæder. Jeg ved ikke med ligklæder. Jeg tror nok, jeg hælder mest til en pæn kjole.

Mine forældre vil skrive en tale fra os alle til dagen, så det er jeg glad for. Jeg er bange for, at jeg vil være for berørt til at holde tale.

Min mor skal jo så også i skifteretten  og høre, hvordan boet efter min bedstemor skal skiftes. Jeg ved, at min bedstemor har et testamente. Skifteretten skulle få automatisk besked om dødsfaldet, så nu venter vi bare på at blive kontaktet.

Der er jo så også en masse praktisk, som jeg kan hjælpe med. Min bedstemor har altid været med på det nye, så hun var også på Facebook og Instagram. Vi har valgt at nedlægge begge. Hun har også en del abonnementer på blade og bøger, som skal afmeldes. Og så er der jo selvfølgelig alt det, der hedder vand, el, kabel etc. fra deres lejlighed, der skal afmeldes.

Lejligheden er lejet, så det er blot at opsige den. Der er nogle ting, som mine forældre og mine søskende og jeg gerne vil gemme som minder, spisestel, billeder etc. Møblerne har vi besluttet at donere væk til velgørenhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *