Maveproblemer af stress?

Har du lagt mærke til, at der er kommet ret mange reklamer i medierne, som handler om midler, der lover, at de kan hjælpe dig med de maveproblemer, du måske har? Eller med vægtproblemer. Nogle lover, at du kan tabe dig. Andre fortæller dig, at dine tarm- og maveproblemer kan løses her og nu. Måske er det sandt, at de kan lindre mavesmerterne. Måske er det sandt, at de kan hjælpe dig til at brænde mavefedtet af. I mange tilfælde er det dog ikke altid helt sandt. Du får nemlig ikke alle informationerne, du har brug for, når du kun ser reklamerne og reagerer på dem. Det kan nemlig godt tænkes, at der ligger nogle ting bagved dine vægt- eller maveproblemer. Det kan være nogle dybereliggende ting, som forskellige præparater ikke kan hjælpe dig med.

Kan skyldes stress

Problemer med maven og vægten er nemlig ikke altid livsstilsproblemer. De kan skyldes, at du i virkeligheden har stress, men slet ikke er klar over det. Og stress er der altså ikke nogen piller, der kan hjælpe dig med. Du har brug for at få hjælp til stress, og ikke til at komme af med de tre ekstra kilo. Derfor bør du gå i stressbehandling. Men husk: Gå først til din læge. Din læge har den viden, der skal til for at kunne konstatere, om du lider af stress. Måske vil han ordinere noget medicin, som kan lindre mavesmerterne. Men han kan ikke give dig medicin, der kurerer stress.

Nogle får hjælp med coaching

Til gengæld vil han helt sikkert kunne henvise dig til en god stresscoach ( https://www.birthebuhl.dk/stress-stresscoaching/ ), som kan hjælpe dig videre. Stressbehandling er nemlig ikke et spørgsmål om medicinering. Det er et spørgsmål om, at du skal ændre nogle tankemønstre. Måske også nogle indgroede vaner. Det kan tage tid. Det kræver vilje og arbejde for at komme af med stress. Og det er lige præcist det, en stresscoach vil hjælpe dig med. Når han, eller hun giver dig hjælp til stress, så sker det ofte i form af samtaler.

De kan så suppleres med øvelser og opgaver, som du skal udføre. Det kan fx være, at du skal lære at trække vejret på bestemte måder i bestemte situationer. Det kan være, at du skal skrive dine tanker ned på et stykke papir, så du kan læse dem og huske dem. Og bruge dem til at komme videre med. Det varierer naturligvis fra coach til coach, hvordan stressbehandlingen foregår. Og det kan også godt være, at du ikke føler, at din stresscoach formår at give dig effektiv behandling. Men her må du ikke miste tilliden og tålmodigheden. Vi er nemlig ikke ens alle sammen. For nogle mennesker kan en stressbehandling vare 2 måneder. For andre kan den vare mange flere måneder. Der arbejdes jo med din hjerne og din krop på samme tid. Og vi er jo forskellige. Vores kroppe og hjerne reagerer forskelligt. Så stol på din stresscoach. Du skal nok komme ud på den anden side. Med et bedre – og meget sundere – liv, fordi du finder tilbage til dig og din krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *