Vela Tango hjalp

Har du et familiemedlem, som har problemer med bevægeligheden, men som i øvrigt kan fungere fuldkommen som vi andre, så kan det være, at der kun skal en lille investering til, for at netop det familiemedlem kan få et godt og kvalitetsfyldt liv, som ikke præges af den manglende bevægelighed. Lad mig give dig et eksempel: X og hans familie bor i en by, hvor infrastrukturen ikke er indrettet til, at mennesker med mobilitetsproblemer kan bevæge sig nemt. Han bor sammen med sin familie oppe på 7. sal. Han er uddannet som ingeniør, og inden han fik sclerose, drev han et succesfuldt privat firma sammen med nogle arkitekter. Han blev ramt af sygdommen som ret ung. Infrastrukturen i byen og hans sygdom betød dog, at han måtte trække sig fra at kunne deltage aktivt i alt på firmaets kontorer. Han kunne dog arbejde hjemmefra.

Det blev værre

På et tidspunkt forværredes hans sygdom voldsomt. Han måtte sidde i kørestol, hvilket besværliggjorde mange flere ting. Både for ham, hele hans familie og i deres hjem. Han ligesom opgav at arbejde hjemmefra. Sad derhjemme og surmulede. Ville ikke deltage i socialt liv som hans hustru arrangerede. Han viv forsøgte at gøre alt, hvad hun kunne for at give ham den bedste behandling imod sygdommen. Der var intet, hun ikke vidste om sclerose og nye former for medicin.

Specialstol fra Vela

På et tidspunkt blev hun opmærksom på, at hun kunne hjælpe ham til et mere aktivt liv ved at købe en særlig stol til ham. En Vela Tango 100 stol fra Gloria Mundi Care. Det er faktisk en kontorstol, som giver støtte til mennesker med problemer med bevægeligheden. Den har flere fordele, som kan lette hverdagen for et aktivt og i øvrigt velfungerende menneske: Man kan sænke armlænene, så det er nemt at flytte sig fra kontorstolen til kørestolen. Den kan indstilles på alle mulige måder i både højde, sæde og ryg, så der er støtte, der, hvor der er brug for det. Den hjælper med andre ord til et meget bedre arbejdsliv ved et skrivebord end mange andre stole. Den har hjul, så den nemt kan flyttes fra fx skrivebordet over til printeren.

Et lille mirakel

Hun købte sådan en Vela Tango 100 stol til X. Han prøvede at sidde i den og blev faktisk glad for at arbejde igen. Han begyndte at vende tilbage til at blive en mere glad X. Når jeg besøger ham i arbejdstiden, så kan jeg risikere at finde en rigtig glad X, fordi han kan bevæge sig uden at skulle kæmpe for at flytte sin krop imellem kontorstol og kørestol. Det hænder, at jeg finder ham siddende på sin kontorstol ude på balkonen, og nyde, at solen luner. Han har fået mod på igen at deltage i sociale aktiviteter, som hans hustru arrangerer i deres hjem. Og ja, ægteskabet er ikke længere i dyb krise. I X’s tilfælde har en Vela Tango 100 stol gjort et lille underværk. Der er kommet kvalitet ind i hans liv igen. Han er glad. Han bruger sin stol, også når han ikke er på arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *