Madoplevelser

Det er interessant at se, hvad et medlemskab på en Facebookgruppe kan føre til. Jeg er medlem i en international gruppe, hvor vi taler om krybdyr og slanger. Det er egentlig ikke, fordi jeg bryder mig om dem, krybene og slangerne, men en kammerat har inviteret mig til at blive medlem. Jeg var faktisk for genert til at afvise, så nu er jeg medlem.

København har det

En dag var der en post fra en gut i Sydafrika, som gerne ville høre noget om, hvad man skal se og gøre i København, fordi han kommer hertil, som en del af et udvekslingskursus for zoologer! Jeg skrev til ham, at jeg kunne anbefale, at han ser nogle af de store museer og selvfølgelig Tivoli. Han var glad for at få svar på sin post og skrev en meddelelse om, at han også gerne vil have noget at vide om gastronomien. Han har hørt meget om det nye nordiske køkken, og selvfølgelig om restauranterne med Michelin stjernerne. Jeg fortalte ham, at hvis han havde skrevet for et halvt års tid siden, så kunne jeg have nået at booke et bord på en af restauranterne til ham. Men nu er det for sent. Han kommer i næste måned. Der er ca. 9 måneders ventetid på de berømte restauranter. Og budgettet, han har, er vist ikke helt til de dyre menuer.

Madoplevelser i København

Så jeg satte mig ned og fandt madoplevelser, han kan prøve af. De vil nok heller ikke vælte hans rejsebudget. Der er mange af dem. Én af madoplevelserne, som jeg fandt, så sjov ud. Et flødebollekursus. Forklar lige en sydafrikaner, hvad en flødebolle er!
Det bliver dog ikke min opgave, fordi det er en oplevelse i Aarhus. Jeg er ikke sikker på, at han også kommer dertil. Jeg sender ham nogle links med madoplevelser, som han kan kigge på. Selvom de er på dansk. Jeg har lavet en lille miniforklaring om dem på engelsk. Så håber jeg, at han kan forstå, hvad det handler om. Ellers kan han spørge, så vil jeg naturligvis forklare.

Men flødebollekurset ser så sjovt ud. Det må være perfekt for familier. Jeg tænker, at jeg vil invitere mine 2 små niecer med til sådan en madoplevelse en gang til sommer. De plejer nemlig at holde sommerferie med deres forældre ovre i Vestjylland. Og jeg besøger dem gerne et par dage, når de er der. Vi kunne køre til Aarhus en dag, og lære at lave flødeboller.

Sammen med listen over madoplevelser i København ( https://www.living-guide.dk/madoplevelse-koebenhavn/ )sender jeg også en liste over andre oplevelser i København til sydafrikaneren. Jeg ved ikke noget om ham, ud over at han er zoolog. Så foruden adressen til Zoologisk Have får han altså også en liste, der indeholder forskellige muligheder. Lige fra whiskysmagning til skydning og kitesurfing. Så må han selv vælge. Jeg skriver til ham, at jeg naturligvis gerne vil hjælpe ham med at booke, hvis han får brug for det. Og så skriver jeg også, at han er velkommen her til middag hos os, så han kan få en autentisk københavnsk madoplevelse: Dansk smørrebrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *