Privat tyverialarm?

Der findes rigtigt mange muligheder at vælge imellem, når man kigger efter sikkerhedssystemer, eller alarmer til sin bolig. Hvis du har brug for et system til din private bolig, så kig på tyverialarmer i gruppen privatalarmer. Det er abonnementer, som henvender sig til almindelige mennesker som dig og mig. Det er systemer, som er lidt mindre komplicerede i forhold til de systemer, som virksomheder ofte har brug for. Det betyder ikke, at en privatalarm ikke kan være kompliceret, eller kan lige så meget, som et af de mere avancerede systemer, man kan få. De er bare nemmere at forstå.

Muligheder med privatalarm

Privatalarmerne, jeg har kigget på, har mange forskellige muligheder:

Nogle er ganske simple alarmer, der registrerer, når tyven er brudt ind. Og hvis det sker, så hyler den. Hensigten med den alarm er at forskrække tyven, så han eller hun vælger at forsvinde, inden røveriet sker, og inden politiet eller vagten kommer.
Andre igen er lidt mere avancerede og kan kobles til en eller flere mobiltelefoner, så man kan få en sms, der fortæller, at der sker noget uvelkomment i boligen. Så kan man hurtigt ringe til vagtcentralen og politiet, selv om man ikke er hjemme.
Der findes også privatalarmer, som kan aktivere en røgkanon, så tyven bogstaveligt talt bliver blændet. Det vil forsinke, at han eller hun når at komme væk fra gerningsstedet.

En del af alarmerne kan fås med forskellige sensorer. De kan registrere ændringer i temperaturen, eller de kan registrere bevægelse, før de hyler. Nogle af dem kan også forbindes med videoovervågning. Det kan være til stor hjælp i politiets arbejde efter et indbrud.

Alarm til bolig

Men leder man efter en privatalarm til sin bolig, er det ikke kun tilstrækkeligt at se på, hvad selve alarmsystemet kan. Det er nemlig muligt at få abonnementer med forskellige ydelser. Det kan fx være, at du ikke har behov for, at alarmen er tilknyttet en vagtcentral, alle ugens dage – 24/7. Måske har du kun behov for at være tilknyttet i weekenderne.

Måske synes du ikke, at det er nødvendigt, at der kommer en vagt forbi med jævne mellemrum i løbet af døgnet. Måske er det tilstrækkeligt for dig, at vagten kun kommer, når alarmen faktisk hyler. Det kan også tænkes, at du egentlig gerne vil have en vagt i alle nattetimerne. Det er måske ikke aktuelt for mange private, men det kan være aktuelt for nogle virksomheder, at vagten er der i de timer, hvor virksomhedens ansatte ikke er der.

Så når man skal finde en privatalarm til sin bolig, er det ikke lige bare at styrte ud og få fat i den første alarm, man ser. Det er en rigtig god idé at rådføre sig med en ekspert, som kan vejlede én i, hvordan man får defineret sine behov. Måske er løsningen at få et abonnement, som er fleksibelt. Fx kan det være, du gerne vil have vagttilknytning i weekender og i længere perioder i løbet af året. Sommer- og juleferierne, måske? Måske er den bedste løsning, at privatalarmen, du får, kan sættes i funktion i dele af din bolig (måske kun i en kælder)?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *