Luft til luft varmepumpe

Aldrig har det været mere populært at anskaffe sig en luft til luft varmepumpe blandt de mange tusinde sommerhusejere rundt om i Danmark. Tiden er altså ved at rinde ud for de tidligere så populære elradiatorer.

Årsagen til luft til luft varmepumpernes voldsomt stigende popularitet er naturligvis den grønne omstilling samt den enorme besparelse på elregningen. Det er et faktum, at de fleste luft til luft varmepumper er cirka 4-5 gange så billige i drift i forhold til elradiatorerne.

Luft til luft varmepumpe pris

Som det fremgår af varmepumpe guiden – Bedste-varmepumpe.dk – så vil en luft til luft varmepumpe pris ligge på mellem 8.000 – 25.000 kr. inkl. montering. Prisen afhænger meget af størrelsen på varmepumpen, samt hvilken producent du vælger.

Kigger vi “størrelsen”, så er det, hvor mange m² sommerhuset eller fritidshuset er. Hvis sommerhuset er 100 m², skal luft til luft varmepumpen naturligvis være større, end hvis sommerhuset f.eks. 30 eller 50 m²

Og det er klart, at pris og kvalitet hænger naturligvis sammen, som med alt muligt andet man køber. Vælger du en varmepumpe, som er blevet kåret til bedst i test, så vil prisen være højere end en billig varmepumpe.

Bedst i test varmepumper er blandt andre:

  • Panasonic
  • Mitsubishi
  • Samsung
  • Bosch
  • Fujitsu

Ovenstående producenter producerer fantastiske varmepumper luft til luft, som har et SCOP på cirka 5 – 6. SCOP tallet fortæller, hvor meget varme du får retur, for hver 1 kWh pumpen forbruger. Du finder alle de nævnte varmepumper på Bedste-varmepumpe.dk.

Varmepumpen er bedst til sommerhuse

Grunden til, at varmepumpe luft til luft egner sig bedst til sommerhuse, er, den kun kan blæse varm luft ind. Den kan altså ikke opvarme brugsvandet, som bruges til at badning og til radiatorerne.

Derudover kan visse af pumperne fungere som aircondition, hvilket jo er rigtig rart om sommeren. Det er dog vigtigt at kigge efter, da det kun er de bedre varmepumper, der kan køle også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *