Er gavepapir emballage?

Det har altid været spændende for mig at finde på nye ting, som jeg selv kan lave. Du ved jo godt, at jeg er sådan meget med på at skulle genbruge mest muligt. Ligesom jeg også har det meget dårligt med at smide mad ud. Her på det sidste har jeg så fundet på noget nyt. Jeg gemmer alle de her reklamer, som jeg finder i min postkasse. Det bliver faktisk til ret meget papir hver uge. Og jeg har stabler af reklameaviser liggende, som jeg skal have brugt. Jeg besluttede derfor, at jeg ville lære at lave mit eget gavepapir – det er jo også en slags emballage, ikke?. Og for at lave sit eget papir så skal man bruge papir med en del cellulose i.

Masser af cellulose

Det er der i reklameaviser. Så jeg tog min store saks og klippede en bunke reklameaviser ud til små strimler. Lagde strimlerne i vand. Lod dem ligge i en dags tid, så de nærmest blev omdannet til en grød. Den grød spredte jeg så ud over et fint net, som jeg satte i spænd. Satte nettet til at tørre, og vupti, jeg fik lavet papir. Ikke kønt papir. Men papir, der måske er lidt tykkere end det papir, vi normalt har i hånden. Lidt tykkere end printerpapir eller almindeligt gavepapir. Men papir blev det til.

Derefter købte jeg en masse sprays med maling eller blæk og begyndte at spraye de store stykker papir med forskellige farver. Det var et forfærdeligt svineri. Men heldigvis havde jeg købt vandopløselig maling og blæk. Jeg fik lavet farvet, tykt gavepapir. Nogle af arkene var ret flotte. På en eller anden mystisk vis havde jeg formået at lave nogle farvekombinationer, der var ret smukke. Der var også nogle ark, der nærmest blev lortebrune. Jeg kasserede dem. Men fortryder det nu. Jeg kunne jo have købt noget maling med metalfarve i og tegne stjerne og hjerter i guld, sølv eller bronze på de ark. Men det er for sent nu. Jeg er blevet klog af skade. De smukke ark har jeg så gemt i en stor skuffe, jeg har. De skal bruges til at pakke gaver ind med sammen med de paprør, jeg har gemt. Til jul. Og ja, julen er slet ikke så langt væk, som vi tror.

Sjov proces

Lige nu er jeg så ved at lave et nyt sæt gavepapir af de gamle reklameaviser. Det er en sjov proces. Det er også tilfredsstillende at vide, at jeg producerer noget, der er smukt, og som vil blive værdsat senere. Og jeg producerer det af et materiale, som de fleste bare smider væk, efter at de har læst tilbuddene. Så ja, jeg har fundet et lille sted, hvor jeg dels genbruger, bruger min kreativitet og udvikler nye, sjove, små idéer. Og det er der absolut ikke noget galt i.

Selvfølgelig kan jeg ikke producere gavepapir i metervis. Så store faciliteter har jeg ikke. Men jeg kan lave små stykker papir, der er smukke, har et personligt præg, og som jeg ved, at mange mennesker vil gemme. Fordi det er smukt. Måske ender bagsiden af gavepapiret, som en baggrund for et kærlighedsbrev. Det håber jeg lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *