Kode til værdipapirer

Når man har et selskab – altså en juridisk enhed – så kan man godt få lov til at handle med værdipapirer. Og det kan være meget instrumentelt. Det kan faktisk sikre en virksomhed. Især i svære tider. Fx som nu, hvor Corona krisen er over os. Det kan jo godt tænkes, at en virksomheds aktier falder, og at man vil af med dem så hurtigt som muligt for at få mindsket tabet mest muligt. Det er jo virksomhedens værdi, der tæller. Sådan er det bare. Hvad enten du eller jeg kan lide det eller ej! En virksomheds værdi betyder meget i vores samfund. Er den værdiløs, ja så betyder det tab af arbejdspladser, mindre overskud mv. Det ved vi alle sammen.

Handel med værdipapirer

Så handel med værdipapirer giver meninger for juridiske enheder. Også for hjælpeorganisationer, eller non-profit organisationer. Det er nemlig ikke altid noget, som kun store koncerner kan bruge. Det kan fx også være en fond. Måske én, som uddeler legater til fattige studerende med særlige talenter og evner.

Alle den slags organisationer skal have en Lei registrering, hvis de vil bruge den mulighed, de har for at handle med værdipapirer. Det er måske noget, som kan skræmme en lille virksomhed eller organisation. Det lyder meget bureaukratisk, at man skal registreres for at kunne handle med værdipapirer. Men det behøver det altså ikke at være.

Lei kode og registrering

Der findes nemlig særlige agenter, der kan sørge for, at man både får sin Lei kode og Lei registrering. Det er heller ikke dyrt at få sådan et Lei nummer. Nu kender jeg ikke konkret til de nuværende Lei priser, men jeg kan huske, at jeg har set, at nogle af agenterne, man kan henvende sig til, også tilbyder rabatter. Det er nemlig sådan, at man skal forny sin Lei registrering en gang om året. Og det kan da betale sig at få en aftale med sådan et bureau, der varer i flere år, så man sparer lidt penge. Det er aldrig til skade.

Tværtimod vil jeg sige. Det kan være en kæmpe fordel. Mest fordi du ikke selv behøver at huske at forny Lei registreringen, du har lavet for et år siden. Det tager de sig af. Du har jo nok at se til i forvejen som ejer eller repræsentant for organisationen. Det betyder, at der kommer smuttere. Man kan godt glemme. Eller simpelthen have alt for travlt til at kunne nå det hele.

Derfor vil sådan en aftale være en fordel. Men det er selvfølgelig op til dig. Måske foretrækker du at få sat processen i gang selv. Det kan dog betyde, at der kan opstå perioder, hvor du ikke kan handle, fordi der kan gå lidt tid, inden Lei koden, som du fornyer, bliver registreret i databasen.

Hvis du ikke vil følge mit råd mht. at få en flerårig aftale med et bureau, ja så vil jeg foreslå, at du googler Lei pris eller Lei priser og laver en simpel sammenligning. Så får du præcise informationer og kan selv regne på tallene. Jeg synes bare, at du skal vide, at det er muligt at få flerårige aftaler, som kan betale sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *