Klædeskabet vendt på vrangen

Følelsen af ikke at have noget at tage på er velkendt hos de fleste, også selvom hylderne er fyldte og skabets bagvæg ikke er til at se for tøj. Kan det så ikke være ligegyldigt, hvad man har på? Nogle gange kan det være fristende at overgive sig til den holdning, bare række hånden frem og hive et tilfældigt sæt tøj ud af skabet. Men følelsen af at være velklædt og godt tilpas i sit tøj giver større selvtillid og kan derfor forbedre humøret og give større energi til at tackle dagens udfordringer. Men hvordan gør man så? Hvis klædeskabet føles inspirationsløst, og man allerede har brugt sin yndlingsbluse to gange i denne uge? Måske har man ikke engang en yndlingsbluse længere, fordi intet af tøjet virker spændende.

I virkeligheden handler det ikke om manglen på tøj. Det handler om manglen på nye kombinationsmuligheder for sit tøj og ideer til, hvordan det skal bruges. Alle har brug for fornyelse, men du behøver ikke at smide hele garderoben ud og købe nyt tøj for at genvinde inspirationen til at udvikle din garderobe. Det kræver blot lidt fantasi og et par gode tips!

Sådan får du inspirationen tilbage i dit klædeskab

Skab overblik! Find ud af, hvad du egentlig har i dit klædeskab. At skabe nye kombinationsmuligheder kræver, at du ved, hvad du har at arbejde med. Kombinér nyt og gammelt! Måske skaber den gamle sweater, der har ligget bagerst i skabet, en god kontrast til den nye plisserede nederdel, som alligevel kun er blevet brugt en gang. Vær ikke bange for at blande stilarter, farver og tekstiler. Glem alle tanker om at kjoler kun er til fest. Der er mange flotte hverdagskjoler i alverdens farver og typer. Du kan også sagtens nedtone en fin kjole ved fx at have en skjorte indenunder. På den måde får du pludselig en fin hverdagskjole, der er både stilet og sagtens kan bruges på arbejdet. Det handler om at være modig, hvis du vil ændre din stil. Der er sikkert massere af potentiale i dit klædeskab, du skal bare have øjnene op for de mange måder, som du kan bruge tøjet på.

Slå dig løs og bliv inspireret af andre

En anderledes styling kan ofte være med til at give dit tøj nyt liv. Det kan gøres ved at bruge bælter, tage sneakers på til kjole eller stiletter til et par jeans. Leg med hele spektret af dit klædeskab, lige fra de helt rå uldsweatre til blondebluserne. Sammensæt på nye måder, og prøv at udfordre dig selv. Din stil er en proces, og du skal finde ud af, hvad der fungerer for dig. Hvis man er idéløs, er den bedste måde at se, hvordan andre gør. Søg på nettet eller gå en tur i byen og læg mærke til folks tøj. Hvad har de gjort, og hvad synes du fungerer? Der er rig mulighed for at få idéer, og med fornyet inspiration vil du helt sikkert igen blive glad for dit klædeskab. Det skal bare rystes lidt rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *