Hvad er et omfangsdræn?

Et omfangsdræn er et system lavet af rør, der gravers ned rundt om huset. Systemet laves af drænrør og gør det muligt at slippe af med fugt i for eksempel kældre. Tegn på fugt i kældre kan være skimmelsvamp, afskalling af maling og kolde og fugtuge vægge. Et omfangsdræn bruges til at lede vand væk fra huset.

Dette kan være grundvand der står højt eller det man kalder for overflade vand. Overflade vand er vand der kommer naturligt når det regner og siver ned i jorden. For meget vand ved husets sokkel kan medføre fugtskader. Det kan derfor i nogle tilfælde være nødvendigt at få sikret huset med et omfangsdræn.

Har du brug for at få et omfangsdræn?

Er man i tvivl om fugten skyldes for meget vand omkring husets sokkel eller om der blot er tale om gamle dårligt isolerede vægge. Så er det vigtig at få kontaktet en håndværker. En murer kan måle fugten i væggene. Hvis man mistænker fugten skyldes for meget vand omkring soklen, så er det en kloakmester, der skal tages kontakt til. En kloakmester kan måle hvor højt grundvandet står ved huset. Han kan derfor vurdere om det er nødvendigt at få lavet omfangsdræn.

Man skal dog være opmærksom på at hrundvandets vandstand ikke altid er lige højt. Dette betyder at der er nogle tidspunkter hvor det er mere fordelagtigt end andre at få en kloakmester ud. I så fald at man ønsker at få den mest præcise måling. Grundvandets vandstand er højest i det nye år og til og med april måned. Du kan læse mere om mulighederne for et omfangsdræn på denne side.

Hvad gør et omfangsdræn helt præcis?

Omfangsdræn fungerer på den måde at der bliver langt drænrør rundt om husets sokkel. Disse rør har en masse huller. I gennem disse huller kan det overskydende vand omkring huset komme ind i rørene. Når rørene fyldes med vand bliver det ledt væk via de mange sammensatte rør og ført ud i et kloaksystem.

Man undgår altså herved at vandet når ind til husets sokkel, da det bliver afledt inden. Når man skal have lagt omfangsdræn er det altid vigtigt at det bliver gjort af en autoriseret kloakmester. Derved sikrer man sig at arbejde bliver gjort ordenligt. Det vil altid være en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige for at få en pris. Derudover skal man sikre sig at firmaet der påtager sig opgaven er forsikret mod sætningsskader etc. Hvis man senere skulle opleve problemer med sit nye omfangsdræn. Husk at det kan være forbundet med brandfarer at bruge en ukrudtsbrænder ved ned gravning af drænet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *