Gør det IKKE selv!

Selvgjort er velgjort, siges det. Og det passer da også for det meste, men der er altså områder, hvor man skal overlade en opgave til professionelle. Jeg ved godt, det er så moderne at sige, at det er forfriskende med folk, der ikke har en baggrund. I politik for eksempel. Se blot på USA, hvor man har valgt en præsident, der er patologisk løgner og sandsynligvis forræder. Gad vide, om folk også foretrækker, at det er en rørlægger, der udfører en koloskopi i stedet for en læge? Nå – spøg til side. Jeg har en oplevelse fra bistroen, der er værd at dele.

Fjernelse af hvepsebo

Den korte version er, at vi sidste sommer fik nogle klager en dag fra gæster over, at der var ganske mange bier i gårdhaven. Det viste sig nu hurtigt, at der var tale om hvepse og ikke bier. Vi forstod ikke helt, hvorfor de var der, for vi er meget grundige med at fjerne rester af sødt og den slags, og vi har faktisk aldrig haft problemet før.

Næste dag kom forklaringen så. En af pigerne skulle op på loftet efter vores “fjernlager” af stolehynder, og hun kom ned igen i en rasende fart. Der var nemlig et hvepsebo deroppe, og hun var hunderæd for det. Men fjernes skulle det jo, og kokken himself mente nu nok, at det var en smal sag. En stor plastiksæk og en skovl var, hvad han gik op på loftet med.

Han kom ned 15 sekunder senere – godt og grundigt stukket i panden og på hænderne. Han er heldigvis ikke allergisk, men det var tydeligt, at det gjorde ondt. Så meget for selvgjort… Hvepseboet var der stadig, og nu var de små sataner godt gale i skralden, så vi fik lukket af til loftet i en fart.

Her skulle professionelle til – ingen tvivl om det. Vi ringede til et firma med speciale i fjernelse af hvepsebo: https://www.hvepsebo-fjernelse.dk/ og de kunne heldigvis komme med det samme.

2 timer senere var hvepseboet fjernet, og de var temmelig skrappe, for selve operationen oppe på loftet tog ikke lang tid. Og heldigvis var der ingen gæster, der nåede at blive stukket af vores hvepse 🙂

Hvis du har spørgsmål generelt om hvepse og hvepsebo – tjek her.

Og lov mig så lige, at du ikke selv går i gang med at fjerne et hvepsebo!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *