Glas og bestik

Jeg skal holde fest om en god måneds tid. Det er min fødselsdag, og jeg vil have gæster, og de skal komme med gaver til mig. Til gengæld vil jeg servere en god middag for dem. De skal alle sammen komme og nyde, være glade og feste og fejre.
Så jeg er ved at planlægge menu, og indkøb. Det bliver kompliceret. Jeg har ikke holdt så mange af den slags fester, men ved dog, at man skal begynde i god tid.

Hvilke vinglas er bedst

Jeg har tænkt mig, at de skal have et glas, når de ankommer til festen. Men hvilket? En drink, der gør dem glade og opstemte? Eller blot et glas vin? I gamle dage tror jeg, at min mormor ville have budt alle sine gæster velkommen med et glas tør sherry. Og derefter vin til middagen. Vil jeg turde gøre det samme? De fleste af mine gæster er jo meget opmærksomme på deres diæt, og hvad de indtager. Mange af dem drikker ikke alkohol. At de så drikker forskellige læskedrikke med en masse giftige stoffer i, taler vi ikke om. Hvad skal jeg gøre? Og hvordan skal jeg organisere det hele på buffeten, som jeg tænker, at jeg vil lave til dem. For mig betyder det også noget at bruge de bedste vinglas faktisk.

Vandglas

Jeg laver en sektion for dem, der ikke drikker alkohol: Vandglas og sodavandsglas. For dem, der godt kan lide at få lidt alkohol, skal jeg have en sektion med vinglas, champagneglas, og vandglas. Ok. Kan se mønstret nu: Vandglas bliver mødepunktet for det to hold. Men det er faktisk rigtigt mange glas, jeg skal have fat i, går det op for mig. Normalt har jeg 2 – 4 glas af hver type. Men nu går det op for mig, at jeg skal have fat i mange flere glas. Glassene, jeg har, slår aldrig til, også selvom vi kun bliver 12 mennesker.
Glas kommer på min indkøbsliste. Det bliver en dyr affære, tænker jeg. Jeg vil jo ikke købe glas, der er lavet af pap eller plastik.

Bestik

Tal overhovedet ikke om bestik. Intet plastikbestik i mit hus. Så hellere et kviklån til at betale kontant med. Her og nu. Jeg kigger lidt på nettet for at finde ud af, hvor meget 12 glas vil koste mig. Kan se, at det varierer meget. Skal det bare være almindelige glasglas glas, eller skal det være krystalglas? Jeg ved på forhånd, at jeg ikke har råd til krystalglassene, selvom de faktisk er flottere. Også selv om de har indgraveringer og den slags. Jeg vil holde det enkelt. Ved jo ikke om, jeg en eller anden dag får brug for glassene igen. Det kan jeg da håbe på! Jeg kigger på et site fra et stort firma. De har en medlemsklub, som jeg faktisk allerede er medlem i.

Det havde jeg fuldstændigt glemt. Jeg kan få en god rabat på min ordre fra den butik. Så jeg sætter mig godt i stolen og bestiller glas til min fest. Og bestik. Ikke det dyreste jeg finder, men noget, jeg synes, er pænt, og som jeg vil bruge, også til hverdag. Nu mangler jeg bare tallerkener og skåle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *