Fly forsinket = erstatning

Nu har jeg stået der nede i checkin‐hallen og danset fra counter 24 til 27! Hver eneste gang det næsten var min tur til at få tjekket min kuffert ind, blev jeg bedt om at flytte hen til counteren ved siden af. Jeg er ved at være godt nervøs. Vi når da ikke flyet, hvis vi slet ikke kan få afleveret kufferten. Vi er 10 mennesker, som alle er ved at blive hysteriske. Hvad er det for noget? Det er da uforskammet. Vi får at vide, at vi skal flytte os over i køen ved siden af, og, så når vi nærmer os, så skal vi igen tilbage bagerst i køen.

Endelig lykkes det. Vi får tjekket, kufferten ind og løber stærkt for at komme igennem kontrollen for håndbagage. Argh, hvorfor kan folk ikke finde ud af det? Det tager jo tid, når de skal spænde deres buksebælte af, finde væsker, de har med frem, og få lagt laptoppen i bakken. Kan de ikke lære det? Man kan gøre nogle af de ting i forvejen, så det bare lige er at lægge dem i bakken, så de hurtigt kan komme igennem kontrollen. Det bliver min tur. Jeg er forberedt. Jeg er ved at tabe bukserne, fordi bæltet allerede ligger i bakken. Og jeg har åbenbart tabt mig! Ikke en dårlig nyhed, men bare irriterende lige nu.

2 timers forsinkelse

Kommer igennem kontrollen, får samlet mit bælte op, spænder det ind og spæner hen til tavlen med information om hvilken gate, flyet afgår fra. Gate C43. Ok, løber videre. Der står, at gaten lukker om 3 minutter, og jeg ved, at der er langt ned til C43. Da jeg svedende og forpustet kommer frem til gaten, kan jeg se, at folk er irriterede. Der er flyforsinkelse – og så kan man jo få erstatning! 2 timer. Dårligt vejr i Wien har forsinket afgangen derfra, og flyet ankommer tidligst om 1,5 time.

Jeg kunne skrige højt. Det er ikke fair. Her står man og bliver nervøs over ikke at kunne få tjekket kufferten ind på en rolig vis, derefter løber man stærkt for at nå frem, blot for at få at vide, at flyet er forsinket. Men hvad kan man gøre. Hvis flyet ikke fik tilladelse til at lette pga. dårligt vejr, så må man jo vente. Den slags flyforsinkelser kan man ikke rigtigt gøre noget ved. Man kan bare sætte sig ned og vente! Bum. Ikke andet at gøre.

Tiden skal slås ihjel

Så jeg sætter mig på en bænk. Hiver mobilen frem og sætter mig til at surfe på internettet. Jeg leder ikke efter noget særligt bare underholdning. Tiden skal slås ihjel. Finder en app frem med et puslespil. Det er også kedeligt. Så soduko da. Det kan jeg bruge. Løser 2 – 3 spil og keder mig igen. Der er kun gået 3 kvarter. Kigger rundt på mine medpassagerer. De spiller også soduko eller puslespil. En enkelt læser en bog. Sjældent syn. Vi ønsker alle, at vi snart kan komme afsted.

En pige fra ground personalet griber mikrofonen og annoncerer, at flyforsinkelsen desværre bliver forlænget. Det dårlige vejr har ikke lagt sig. Vi bliver alle sammen irriterede. Man kan mærke suset af irritation i hele rummet, hvor vi sidder og venter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *