Mecklenburg-Vorpommern

Har du nogen sinde været på. kør selv ferie? Jeg har ikke. Men jeg fik et rejsekatalog ind med posten forleden dag. Et stort et. Meget specialiseret og med massevis af information. Der var et særligt afsnit om kør selv ferier i Mecklenburg-Vorpommern. Det er et område, jeg ikke har besøgt før. Jeg har længe haft det på min dagsorden, når det gælder om at holde ferie hele vejen rundt om Østersøen.

Ferie i Tyskland har altid været et sikkert hit for mig – bruger altid: https://www.ferielogi.dk/dk/tyskland/

Rundt om Østersøen

På min liste står der: Sommer‐ferie Baltiske Stater, kør selv ferie Mecklenburg-Vorpommern, vandreferie Åland. Der står naturligvis også kulturferie Skt. Petersborg og skiferie Nordsverige. Kroferien på Sjælland fik vi sidste år. Det var lækkert, men naturligvis overskygget af turen til København og Tivoli.

Kør selv ferien har stået på listen længe. Og nu skal det være. Vi har fået en ny bil, så det er bare med at komme afsted. Vi tænker, at vi skal være afsted i 7 – 10 dage. Børnene skal naturligvis med. Jeg ved ikke helt, om min svigermor vil med. Hun overvejer. Vi har plads nok i bilen. Så det burde ikke være det, som hindrer hende i at tage med.

Minder fra en svunden tid

Jeg har lidt på fornemmelsen, at hun nok ikke vil med. Hun bliver så sentimental. Mecklenburg-Vorpommern ligger jo i et område, som tilhørte det tidligere Østtyskland. Det var et hårdt styre frem til foreningen i 1990 efter murens fald i 1989. Hun flygtede derfra som ganske ung tilbage i 50’erne, så måske vil det vække mange bitre minder for hende. Forståeligt. Men det ville være rart, at hun kom med. Hun taler jo, sproget flydende. Og hun ville da kunne fortælle sine børnebørn om sin barndom i landsbyen, som ligger ovre ved grænsen til Polen. Måske kunne det være en rigtig god oplevelse for hende. Men jeg vil naturligvis respektere det, hvis hun afslår vores tilbud om at komme med på kør selv ferien til Mecklenburg-Vorpommern. Hun skal bestemt ikke tvinges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *