Drinks med rom

Min søn bliver student. Om ganske få dage. Jeg er så stolt af ham. Han er den første i min familie, som bliver student. Begge mine forældre var ufaglærte. De arbejdede på en fabrik. Selv gik jeg i lære som frisør, da jeg gik ud af 9. klasse. Det der med skole og terperier over bøgerne var ikke mig. Troede jeg dengang. Jeg har måttet indse, at jeg faktisk godt kan lide at læse. Men nej, jeg skulle ud finde et job og tjene nogle penge. At jeg var heldig at komme i lære, var en stor gevinst. Men jeg må da indrømme, at hvis jeg fik chancen igen i dag, så ville jeg nok gerne bide i det sure æble og blive student.

Hårdt arbejde

Arbejdet som frisør er hårdt. Man står op hele dagen. Man skal være venlig overfor kunderne. Man skal forstå, hvad de ønsker sig for deres hår og udseende. Og ja, selvom jeg har min egen forretning i dag, så må jeg da sige, at alt, det her med administration og forskellige regnskaber er irriterende. Så jeg håber virkeligt, at min søn vil lytte til mit råd om, at han skal have sig en akademisk uddannelse, så han ikke behøver at slide sin krop ned, sådan som mine forældre og jeg selv har gjort. Men i første omgang, så skal der være party for ham. Vi skal holde et stort studentergilde for ham.

Noget med rom

Og det er det, jeg er ved at planlægge. Jeg ved, at alle dem, som han har inviteret allerede, har gode (og dårlige) erfaringer med alkohol, så jeg er lidt i tvivl. Skal jeg servere drinks for dem? Altså ikke sådan noget med at blande en masse cola i et glas med en lille smule rom. Nej, jeg tænker på rigtige drinks. Lige som dem, man bestiller på en bar. Dry Martini, Mojito eller Whiskey Sour. Cocktails. Skal det være et party med cocktails, eller skal det bare være øl og vin? Jeg har ikke helt lagt mig fast på, om det skal være det ene eller det andet. Jeg ved i hvert tilfælde, at der skal ikke serveres så mange cocktails eller drinks, at alle bliver så fulde, at de ikke ved, hvor de er. De må gerne blive lidt gladere end de normalt, er, men jeg vil ikke risikere, at de kommer op at skændes – og jeg ser helst, at de holder alt indenbords.

Tænker drinks og cocktails med rom

Så måske er det bedste, at jeg holder mig til øl og lidt vin for dem. Og snacks og grillmad. Det bliver jo godt vejr. Så ja, det er muligvis det sikreste: Et studentergilde, hvor der bliver serveret grillede bøffer, kartoffelsalat, grønne salater og vin og øl. Ja, så kan de unge sikkert godt styre deres indtag af alkohol. Og samtidig få en hyggelig og festlig aften. Vi kan servere en lille velkomstdrink, inden maden skal serveres. Måske drinks med rom og whisky, så de kan prøve det, hvis de vil. Ja, det bliver på den måde, vi gør det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *