Alt du skal vide om vægmaling

Når du skal kaste dig ud i projekt indretning eller bare ønsker at vedligeholde eller fornye farven på dine vægge, så kan du med fordel selv svinge penslen. Det er dog vigtigt at du sætter dig ordentligt ind i projektet og hvilken slags vægmaling du skal bruge, for at du får det bedste resultat. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du behøver at vide for at kaste dig ud i projekter som disse.

Forskellige typer af maling og glans

Først og fremmest skal du finde en god forhandler af maling og malerartikler, med et bredt og godt udvalg, så du får lige nøjagtigt det du skal bruge, for at kunne fuldføre dit projekt. På www.maler-maling.dk finder du alt, hvad du skal bruge og så er det ovenikøbet produkter af professionel kvalitet til private. Når du har fundet den forhandler du skal bruge, så skal du dernæst finde ud af, hvad dit projekt kræver af maling og tilbehør. Der findes mange forskellige typer maling og mærker heraf, derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i hvilken typer maling du skal bruge i netop det rum du skal male i. Det er for eksempel yderst vigtigt at du i køkkener eller på toilettet, bruger en slidstærk maling, med høj glans og som er modstandsdygtig overfor fugt. Glansen i malingen er en betegnelse af, ja selvfølgelig glansen i malingen, men også hvilke typer projekter den egne sig til, samt hvor slidstærk den er. Glansen har betydning for, hvor meget dine vægge kommer til at skinne, samt skaber det en glat overflade som er nem at rengøre. Når du skal bruge vægmaling er det derfor vigtigt at du kigger på glansen og ikke kun af æstetiske grunde. Det kan være lidt en jungle at finde rundt i, men giv dig selv den tjeneste så dine vægge bliver flotte og du får det bedste resultat ud af dit hårde arbejde.

Fakta om maling

For at kunne forstå bedre, hvad god vægmaling reelt er. Så kan det være en fordel for dig at vide, hvad maling egentlig er lavet af og hvordan man bedømmer om en maling er god eller dårlig. Maling består af bindemiddel, pigment (farve), fyldstof, opløsningsmidler og additiver. Hver enkelt af disse har sit helt eget formål. Uanset om du finder dig en billig eller dyr maling vil de være tilsat hvidt pigment, ofte titanhvid, da dette er afgørende for malingens dækkeevne. De eneste undtagelser er ren sort maling og meget klare og rene farver, disse har andre pigmenter der bestemmer dækkeevnen. De dyreste elementer i selve malingen er pigmenterne og bindemidlerne, som f.eks. akryl og alkyd. Tilsætningsstofferne og additiverne er også kostbare, men udgør så lille en del af malingen at dette ikke har den helt store betydning for budgettet. Nogle malinger er dyrer uden at være specielt gode og andre malinger er relativt billige, hvor de fungere som de skal. Det er lidt en jungle at finde rundt i og derfor er det vigtigt, at du finder en tillidsfuld og god forhandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.