Der mangler låsesmede

Der bliver bygget på livet løs igen. Det er imponerende at se det ene boligkompleks efter det andet rejse sig. Hele den nordlige del af byen har fået en masse nye boliger. Det samme gælder også for den sydlige del. Det er boliger, der ligger meget på meget privilegerede steder: Tæt ved vand eller andre naturskønne områder, som stadig findes i byen. Og hvem vil ikke gerne bo tæt ved vandet, eller tæt på en park, hvor man kan nyde naturen? Det vil de fleste. Og kan de også komme tæt på storbyens kulturelle liv, så er det ideelt. Boligerne bliver købt, og de bliver solgt. Der er nemlig mange mennesker, som tror, at det er ideelt at leve et sted med direkte udkig til en kanal eller sundet. De finder så ud af, at de ikke kan holde luftfugtigheden ud. De flytter derfor.

Travle låsesmede

Det betyder, at der er ret stor og hurtig udskiftning af boligernes ejere eller lejere. Og det kan en låsesmed fra København som ham her altså godt mærke. I de sidste år har de nemlig oplevet, at der er sket en markant stigning i deres opgaver, som udelukkende går ud på at låse til boliger, der ligger tæt på vandet, skal udskiftes.

Det er jo positivt, at efterspørgslen på låsesmede i København er steget. Desværre er der ikke tilstrækkeligt med låsesmede i København. Branchen savner simpelthen udlært arbejdskraft. Og ja, mange nye boligejere eller lejere oplever da, også at de må vente i længere tid på at få lavet det tjek af låsene i deres bolig, som de ved, de skal have lavet. Der skal derfor gøres noget aktivt, for at vi får uddannet flere låsesmede.

Det er en uddannelse

Troede du virkeligt, at låsesmede bare har fået oplæring via et job hos en erfaren låsesmed? Sådan var det måske for mange år siden. Sådan er det bestemt ikke længere. En låsesmed har faktisk fået en uddannelse, der varer i temmelig lang tid. Det er en erhvervsfaglig uddannelse – og det tager faktisk 4,5 år at blive udlært som låsesmed! Ja, det var du måske ikke klar over. Men nu ved du det altså. Der er en fremtid som låsesmed i København. Tænk blot på den enorme udvikling i områder som Amager.

Masser af ny teknologi i tyverisikring

Og det er en uddannelse, der ikke kun handler om at dirke, låste døre op for mennesker, der har smækket døren for hurtigt. Det er en uddannelse, som handler om at adgangskontrolsystemer i store, komplekse bygninger. Den handler om at betjene almindelige mennesker som du og jeg, der står i en dum situation, hvor vi har glemt nøglen derhjemme. Den handler om at lære alt om elektronik og teknologien, som kan anvendes i forbindelse med låsesystemer og alarmer.
Kort sagt: Det er en uddannelse, der får dig ind i mange forskellige sammenhænge i erhvervs- og hverdagslivet. Så hvis du ikke ved, hvad du skal her efter afgangsprøverne i 10. klasse, så kunne du overveje at blive låsesmed. Der er en fremtid for dig som låsesmed i København. Det kan du stole på.

Overvej det. Prøv eventuelt at tale med en låsesmed om hans arbejde – hvis du kan få ham i tale. Han har nemlig travlt – og nok også brug for hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *