Tradition med blomster

Du har lavet en ny tradition i din familie: I sender blomster til hinanden. I slutningen af november. Det er nemlig altid dejligt at få farver ind i stuen og velduft. Og det er lige præcist det, en smuk buket blomster giver: Dejlig duft og farver i den mørke måned, som november er. Det er en tradition, som I faktisk er blevet meget glade for. Der er næsten ved at gå lidt konkurrence i det: Hvem sender den flotteste og mest farverige buket? Hvem sender den mest velduftende buket? Og hvem kan passe på en smuk buket blomster i længst tid? Jo, jo, det er sjovt.

Sende blomster i Københvan?

Men i år taber du en af konkurrencerne. En af dine familiemedlemmer er nemlig flyttet helt til København – eller er det Amager? Hun skelner i hvert fald meget tydeligt imellem København og Amager. Nå, du skal ikke gøre dig klog på, hvorfor. Men du skal finde en blomsterhandel, der kan tilbyde blomsterudbringning i København. Og ja, det skal være en ordentlig blomsterhandler, som kan give dig garanti for, at blomsterleveringen sker til tiden. Du googler derfor: Blomsterudbringning København.

Du får en del resultater. Vælger de fem bedste ud og sætter bogmærker ved dem. Du skal sammenligne priser. Du kan se, at prisniveauet er nogenlunde det samme for alle blomsterforhandlerne. Så du forsøger at gøre det samme for Amager: ”Blomsterlevering Amager”. Du vælger de fem bedste ud for at sammenligne priserne. Du kan se, at også her er niveauet nogenlunde det samme. Men du lægger mærke til, at resultaterne for blomsterlevering på Amager generelt ikke koster helt det samme, som for dem for København. Og kan du spare lidt penge, så er det velkomment. Dit budget er i forvejen lidt skrabet i år. Og julen er dyr. Men din egen tradition kan du – og må du – ikke svigte. Så årets blomsterbudget skal anvendes bedst muligt.

Masser af symbolik i at sende blomster

Her er nogle bud på den symbolske betydning ved at sende blomster:

Romantik. Blomster er et klassisk romantisk gesture, der signalerer kærlighed, hengivenhed og beundring for modtageren. Røde roser er særligt stærke kærlighedssymboler.

Omtanke. At sende blomster viser, at man tænker på og vil glæde en anden person. Det kommunikerer opmærksomhed og interesse for modtageren.

Anerkendelse. Blomster kan sendes for at rose, ære eller vise taknemmelighed. F.eks. en buket til en kollega, der er blevet forfremmet. Det udtrykker anerkendelse af en præstation eller begivenhed.

Medfølelse. Ved sorg eller sygdom bruges blomster til at vise medfølelse og støtte i en svær situation. De repræsenterer trøst og er et stille medmenneskeligt gesture.

Fejring. Blomster markerer og skaber festlige begivenheder som fødselsdage og jubilæer. De er med til at understrege en følelse af glæde og let fejring.

Så blomster kommunikerer følelser som kærlighed, taknemmelighed, glæde, medfølelse eller anerkendelse på et symbolsk plan. De er et visuelt udtryk for et følelsesmæssigt budskab mellem mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *