Sådan søger du en alkoholbevilling

Alle de virksomheder, som serverer alkoholdige drikke skal have en alkoholbevilling, men det er ikke alle ejere, som er opmærksom på dette. Det kan dog også være svært at vide, hvordan bevillingen søges, hvorfor den skal søges og også, hvorfor den ikke kan tildeles bestemte ansøgere, men dette er bestemt gennem love og regler, som du kan få hjælp til her.

Hvad gør bevillingen godt for?

En alkoholbevilling er en tilladelse for en virksomhed til at servere alkohol. Tilladelsen tildeles for at sikre, at kun de, som har lov til det, har mulighed for at sælge alkohol, og den udskrives derfor af den kommune, som den enkelte restauration holder til i. Bevillingen kan for mange virksomheder virke åndssvag og som bureaukrati, men den er i høj grad til for at beskytte både firmaer og private, idet den sørger for, at kun de rette udvalgte får lov til at tilbyde alkohol.

Der skal bruges mange dokumenter til ansøgningen

For at få muligheden for at sælge og servere f.eks. vin og øl, er det nødvendigt at sende en detaljeret bevillingsansøgning til politiet. Ansøgningen er omfattende, og søges der alkoholbevilling første gang, skal der bruges et væld af forskellige dokumenter. Hvilke dokumenter, der skal bruges, afhænger af virksomhedens ejerform og type, men fælles for alle er, at ansøgning er en nødvendighed for, at der må sælges alkohol. Samtidig skal bevillingen over tid fornyes.

Enkelte virksomheder kan ikke få alkoholbevilling

Der gælder bestemte krav for, hvornår en virksomhed må og ikke må tildeles tilladelse til at servere alkoholiske drikke – heriblandt f.eks. at en ansøger ikke må have forfalden gæld til det offentlige på over 50.000 kr. Ønsker en virksomhed alligevel at søge alkoholbevilling, kan det være nødvendigt med juridisk hjælp, så ansøgningen alligevel kan gå igennem. Dette kan f.eks. fås gennem DRC – The Host.

Gør det rigtigt første gang

Netop fordi det kræver en masse informationer og dokumenter at søge en alkoholbevilling, vil det for mange være svært at gøre det rigtigt første gang. DRC – The Host er en samlet forening, der tilbyder medlemskab for Danmarks restauranter og cafeer, og her kan virksomheder få juridisk rådgivning og hjælp til f.eks. at søge alkoholbevilling, hvilket gør det muligt at søge rigtigt første gang og få hjælp, hvis der er spørgsmål angående bevillingen i sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *