Også jakker i store størrelser

Min søster bor i Sydeuropa. Hun giftede sig med en mand derfra og har nu været dernede i måske 15 år nu. Hun og hendes mand har et lille firma sammen, og de kan på en eller anden måde godt få tingene til at virke. Du ved det her med at være par, og så også arbejde sammen, kan sommetider give store konflikter. Men ikke for dem. I det hele taget virker det som om at hele familien er meget harmonisk, og har fået etableret en god hverdag. Det er dejligt at se, når jeg besøger hende.

Høj og stor

Men hun har et problem, som hun taler meget om. Det er noget, hun opdagede efter at have boet i landet i godt et halvt år. Indtil da tænkte hun ikke så meget over det: Hun er meget højere, end de fleste af de lokale der, hvor hun bor. Og det giver hende problemer, når hun skal købe nyt tøj. Hendes krop er sådan en typisk skandinavisk type: Lidt brede skuldre og lange ben – det nogle kalder for store mennesker. Det er stik modsat den kropstype, som de lokale kvinder har: Korte ben, barme og meget kvindelige former. De er smukke, men måske også lidt ’firkantede’.
Fordi hun er sådan ca. mindst et hoved højere end de fleste andre kvinder, får hun ofte at vide, at hun skal i specialforretninger, når hun skal købe tøj til sig selv.

Specialforretninger med stort tøj

Hun får at vide, at hun skal henvende sig i forretninger, der sælger tøj til store kvinder som for eksempel https://www.arkuricurvy.dk/dametoej-943/. Der er nogle få forretninger af den slags i den by, hvor hun bor, og hun har været i dem mange gange. De har et meget lille udvalg, og ofte er det tøj, som er temmelig kedeligt at se på.

Hun taler meget om det problem med mig. Vi taler ofte via skype med hinanden. Og hun beder mig altid om at tage en ekstra kuffert med mig, når jeg skal besøge hende. Den skal pakkes med moderne tøj til almindelige danske kvinder. Hun går tit på nettet for at se, hvad der er på mode, men hun synes, ligesom at det er for dyrt at få et enkelt par bukser sendt. Så hun sender mig en liste med de stykker tøj, hun gerne vil have, at jeg køber til hende og tager med til hende. Og det kan faktisk betale sig for hende. Hun betaler kun for hvad det koster, at jeg har overvægt med i flyet. Og jeg har ikke noget imod at lægge pengene ud for hende. Hun giver mig dem altid, når vi ses.

Jakker i de store størrelser

Sidste gang jeg var der, havde jeg dog også selv købt en jakke til hende, som jeg vidste, hun ville blive glad for. Hun havde sagt noget om, at hun ikke havde en god jakke til vinterbrug. Så jeg kiggede på jakker til damer og købte en flot vatteret jakke, som hun blev superglad for.

Det bedste er, at jeg bliver opdateret via hendes mails om tøj, hun gerne vil eje om moden. Og jeg har konstant en god undskyldning for at komme på besøg hos hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.