Larm på loftet – husmår?

I ugevis har jeg og fru Nielsen ligget søvnløse. Og nej, det er ikke på den gode måde. Tværtimod bliver vi holdt vågne af skadedyr, tror jeg.  Det er ikke som så mange andre væggelus eller lopper i sengen. Den er gal en etage højere. Ikke i hovedet, men ovenover hvor det buldrer og brager hele natten og i de tidligere morgentimer.  Min kone bad mig gå på loftet og tjekke efter, hvad det dog kunne være.  Normalt er jeg ikke bange af mig, men jeg var noget trykket ved tanken om at skulle gå op på det mørke loft.

Isoleringen er itu

Det første jeg kunne se, var at al min isolering var revet itu og kradset op. Dernæst fandt jeg flere ekskrementer liggende rundt omkring.  Men ovre i hjørnet kunne jeg se to lysende øjne.  Fra min barndom kan jeg huske vi havde en husmår i skunken og den lignede i den grad det kattedyr.

Husmår med unger

Om ikke andet kunne jeg forklare konen, at vores larmende gæst på loftet var en husmår med unger. Det kunne jo have været meget værre, hvis det havde været borebiller i tagkonstruktionen. Men nu stod jeg med et problem. Den skulle jo fanges og min første tanke var at sætte en fælde op. Flere uger senere fandt jeg ud af, at det nærmest var nyttesløst. Uanset hvilken madding jeg brugte, så blev larmen på loftet bare kraftigere og en fest uden lige.  Min nabo Chrisal foreslog mig, at smide en saltopløsning ud.

Odenses bedste til jobbet

Det havde han hørt om på arbejdet, hvor flere havde haft problemet hvert efterår.  Det virkede fortrinligt, sagde han.  Problemet var bare, at der kun findes en skadedyrsbekæmpelse i Odense der har denne service. Og det tager de sig betalt for, da de selv forestår hele opgaven med udlægning og derefter kigge efter huller, hvor måren kommer ind og ud.  På den anden side er jeg ved at være oppe i årene, så at skulle kravle rundt i skunken eller på taget og lede efter adgangsveje, er nok ikke lige mit domæne.  Jeg er jo pensionist nu og burde nyde tilværelsen.  Så vi blev enige om at bruge husholdningspengene og ringe efter en lokal bekæmpelse af skadedyr.  Der gik ikke mange dage fra han havde været på loftet til larmen forsvandt helt.  Så der er ingen tvivl om, at det virkede efter hensigten. Også uden at skulle bruge hjortetaksolie, der stinker forfærdeligt. I øvrigt fjernede han også min mosegris i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *