Inergen brandslukning

Vi taler meget om klimavenligt byggeri. Vi taler også meget om sikkerhed i byggerier. Vi tænker, at klimavenlige byggerier er gode for os og for planeten. Når vi tænker på sikkerhed i de bygninger, som vi bevæger os i, så tænker vi oftest på sikring imod tyverier eller ulykker. Vi installerer alarmer. Vi har måske også en brandalarm sat op. I større bygninger, hvor der færdes mange mennesker, er der da også krav om branddøre og andre sikkerhedsforanstaltninger. Men tænker vi på, hvordan vi bedst slukker en eventuel brand?

Hvad er Inergen

Det bedste er naturligvis at forebygge, at branden opstår. Men det kan altså godt ske alligevel. Og sker det, så er det bedste at slukke branden, inden ilden når at udvikle sig helt ukontrollabelt. Og det er her at et produkt, der kaldes for Inergen, kommer ind i billedet. Det er sådan set ikke andet end luft. Det er sådan en komprimeret form for luft, der består af 3 luftarter. Når det sprayes ud over et sted, hvor det brander, så kvæler Inergen simpelthen ilden. Inergen opbevares i sådan nogle bøtter, der nærmest ligner dykkernes iltflasker. Du ved sådan nogle, som de har på ryggen, når de dykker. Eller de ligner til forveksling de der brandslukningsbøtter, som vi skal have i vores bil. Gad vide, om de også indeholder Inergen? Det skulle faktisk ikke undre mig.

Miljøvenligt

Det er altså bedst, hvis vi kan slukke branden tidligt. Og det er bedst, hvis vi kan slukke den med Inergen. Inergen er nemlig et produkt, der ikke skader miljøet. Som sagt består det af 3 luftarter, som alle findes naturligt. Der er tale om nitrogen, argon og kuldioxid. Dette betyder også, at der ikke vil være nogle skader på de objekter, som du kommer til at oversprøjte med Inergen. Det vil faktisk være muligt at bruge rummet, hvor der opstod en lille brand, meget kort tid efter, at ilden er slukket. Inergen efterlader nemlig ikke spor eller partikler.

Dette betyder, at du kan anvende et rum, der blev ramt af brand meget hurtigt efter, at branden er slukket. Det betyder, at du ikke skal miste arbejdsindsats eller omsætning.

Et eksempel

Lad mig give dig et eksempel: Du har en butik, der sælger papirvarer. Der  bryder en lille brand ude nede ved den reol, hvor der sælges karton. Normalt ville folk fare derned og hælde vand på branden. Men med Inergen, så sprayes der et luftlag på branden.

Luftlaget kvæler simpelthen ilden og den bliver slukket, inden den udvikler sig til en rigtig brand. Normalt ville du nu skulle fjerne alt det papir, som blev oversprøjtet med vand. Det skal du ikke nu. Du skal bare lade det tørre. Og dine ansatte er ikke kommet til skade ved at indånde Inergen. De kan fortsætte arbejdet – eventuelt fjerne papir, der ikke ligger pænt på hylderne. De kan trygt vende tilbage til arbejdet, imens du sørger for at få bestilt endnu en beholder med Inergen. Du skal ikke til at tale med håndværkere, der først skal komme og bese skaden, inden de giver et bud på, hvad det vil koste dig at udbedre skaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *