Giv din entré et farverigt univers

Få malet gang og entré

Når vi danskere indretter os, og laver ny indretning, så er vi rigtig gode til mange ting. Vi er gode til at skabe en sammenhængende og minimalistisk stil, vi er gode til at udvælge smukke møbler. Vi formår at skabe hyggelige hjørner i hjemmet, og der er næsten altid rart at være i køkkenet, der oftest fører direkte over i spisestuen, der lige så får megen kærlighed. Vi trækker inspiration fra blade og magasiner, så vi har over en bred kam en forståelse for design og stilsikker indretning. Der er dog også nogle ting vi overser, og en af disse er i bred forstand at få malet væggene op en gang imellem, og mere konkret: At få malet gang og entré.

Det mest undervurderede sted 

Hvis der er noget sted i hjemmet, vi ofrer meget lidt opmærksomhed på, så er det gang og entré. I andre kulturer og tidsperioder har denne del af hjemmet omvendt været højt prioriteret, fordi hjemmet var orienteret mod dets gæster. Det at byde velkommen var vigtigt, og derfor var områderne omkring indgang og entré et vigtigt sted, man skulle kere sig om. I vores danske, moderne kultur, har vi ikke særlig meget fokus på hjemmet som et sted der modtager gæster. Hjemmet er først og fremmest en base, hvor vi lader batterierne op, og ganske sekundært er det et sted der byder velkommen til andre mennesker. Det er dog synd, og i virkeligheden ikke noget mange danskere egentlig ønsker. Det er blot noget der sker, fordi vi har en lidt tillukket mentalitet.

Fra lukket til åben 

I lyset af corona-periodens lukkede og asociale tid, så vil mange af os se frem til at få genoplivet vores sociale liv. Det betyder at vi igen skal byde gæster velkommen, og måske meget mere end hidtil. Det kan være starten på en lille revolution af vores sociale vaner, men for at være klar til dette, så skal hjemmet også være i en stand, der byder gæstfrit op til liv og glæde. Det bedste man kan gøre i den forstand er at få malet væggene friskt op, gerne i hele huset, men især i gang, entré og den sociale spisestue. Tænk simpelthen på hvad du kan gøre for at dine fremtidige gæster får den allerbedste oplevelse, og handl så på dette. Et lag frisk maling er fantastisk til at give et hjem den luksuriøse følelse, der virkeligt lægger op til gode middage i festligt lag. 

Hjemmet kan godt både være ens base hvor man finder ro og energi, og et gæstfrit centrum for liv og glæde. De to ting er gensidige, så længe man kan finde sin egen balance mellem dem. Man kan eksempelvis tage initiativ til en onsdagsmiddag. Konceptet er, at man altid laver middag til venner og familie om onsdagen. Det er en stående invitation til en række mennesker, og disse skal så blot sige dagen inden om de kommer, så du har mulighed for at købe ind. Samtidig har du alle de andre dage til rådighed, til når du skal have enrum og ro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *