Find den perfekte festkjole uden at købe dig fattig

Der er intet som en festlig lejlighed, hvor man kan vise sig fra sin bedst klædte side. Men nogle gange kan man bruge timer i butikker uden egentlig at vide, hvad man leder efter, og så kan forberedelserne til festen hurtigt udvikle sig til et mareridt. Derfor er der her samlet et par tips til, hvordan du finder den perfekte kjole, uanset om du har askepotdrømme eller er til sofistikeret elegance.

Tilpas festkjolen til din fest

Der findes mange former for fester og lige så mange festkjoler. Når du skal vælge kjole er det en god idé at tænke over, hvilken fest du skal til. Er det en sommerfest eller et julebal, en fødselsdag hos mormor eller måske din studentergalla? Hver fest har sine koder og normer, men det betyder ikke, at du ikke kan skille dig ud. Brug i stedet festens type som et pejlemærke i den retning, du skal kigge, når du leder i butikkernes mange tøjstativer. Tænk også over, om festen holdes udendørs eller indendørs, og på hvilken årstid festen holdes.  En langærmet velourkjole kan være fantastisk om vinteren, men om sommeren er det rart at have armene fri.

I forhold til farvevalg kan du også hente lidt hjælp hos årstiderne. Pastelfarver er et stort hit om sommeren, mens mørkere farver, som bordeaux, marineblå og sort giver en vinterlig elegance. Når alt er sagt, er det vigtigste dog, at kjolen passer til dig! Den skal gerne afspejle din personlighed, og normer er til for at blive brudt. Har du det bedst i korte kjoler, kan du sagtens hive dem frem også i vintermånederne. Temperaturen kan fikses med et par nylonstrømper, og du kan føle dig godt tilpas hele aftenen.

Vælg festkjolen, der passer bedst til dig

Den bedste kjole er den, du har det godt i. Det gælder både i forhold til, hvordan kjolen ser ud, og hvordan den sidder. Det er utrolig vigtigt, at den er behagelig at have på, for ellers vil den genere dig under hele festen, og det ødelægger din selvtillid. Vælg derfor en kjole, der har et snit, som du føler dig tilpas i.

Overvej, hvor meget du vil stå ud fra mængden. Har du det bedst med en afdæmpet stil? Så gå efter en kjole i et simpelt snit. Lange kjoler er ofte mere prangende, fordi de fylder mere, men du kan sagtens nedtone dem med en diskret farve. Er du meget i tvivl om farvevalget, går du aldrig galt i byen med sort. Det er både sofistikeret og stilsikkert, men har du lyst til at skille dig ud, er kjoler med sjove detaljer eller store mønstre en sikker vinder! Kjoler med stærke farver kan være både sjove eller opsigtsvækkende, så ifører du dig sådan en, er du også sikker på at blive lagt mærke til!

Lad kjolen afspejle din personlighed, så den bliver ekstra meget dig! Du kan style den med bælter, stiletter eller sneakers alt efter hvilket look, du ønsker. Kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at komme afsted. Din drømmekjole venter derude!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *