En mand og hans ur

Der er ikke noget tilbehør til mænd, der er så funktionelt og viser stil, som et herreur gør. Mange troede, at det almindelige ur havde mødt sin overmand med smarture som Apple Watch etc., men det er der ikke noget, der tyder på. Hvordan kan det så være?

I ældre tider foretrak mænd et lommeur, hvor armbåndsure var noget kvinder gik med. Urene var ikke beregnede til at være ude i alt slags vejr, og da det var fortrinsvis mænd, der arbejde, var det mere praktisk med et lommeur.

Lommeure er ikke praktiske

Det viste sig så ikke at være så praktisk med et lommeur, da man skulle have en hånd fri for at se, hvad klokken var. Soldater lavede så selv læderremme, så de kunne spænde deres lommeur på armen, så de kunne se, hvad klokken var, uden at skulle bruge en fri hånd.

Næste skridt var, at firmaer begyndt at producere læderremme med en lomme, hvor man kunne putte sit lommeur i. Nogle havde endda plads til at tilføje et kompas.

Nu begyndte det at være mere almindeligt med disse specielle læderremme til lommeure, og man blev vant til at se mænd med deres lommeur på håndledet. Det afstedkom, at adskillige firmaer nu begyndte at producere armbåndsure med remme, som vi kender dem i dag.

Til at starte med gik salget ikke særligt godt. De fleste mænd foretrak stadig lommeuret.

Kigger vi frem til i dag, er armbåndsure til mænd meget populære. Enhver mand har mindst et ur. I dag har man typisk et klassisk ur – det kan være for eksempel et Certina ur. Derudover har man et sportsur, hvis man dyrker sport. Det kan også være et smartur for eksempel, hvor man også får sine SMS etc.

Der er så mange slags ure at vælge mellem, at enhver kan finde sin helt egen stil. Se fr eksempel udvalget her: https://brodersenkobborg.dk/produkter/7-ure/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *