De jyske flyttefolk

I har besluttet jer for at flytte. Det vil være nemmere for jer at finde arbejde, hvis I flytter ind til Aalborg. Sådan som situationen er lige nu i jeres hjemby, er det svært at få tingene til at løbe rundt – dagpengeperioden er ved at løbe ud, og jobsøgningen har hidtil ikke været den mest succesfulde proces, I har været igennem. Her på det sidste er der dog ved at være lidt bedre udsigter, fordi I har søgt jobs i Aalborg. Der er faktisk et par jobinterviews i den kommende uge. Derfor skal I have solgt huset – hurtigst muligt, og I skal have fundet en ny bolig i Aalborg. Det indebærer en del omkostninger, men I er positive og mener, at selvom økonomien ikke bliver den bedste i den umiddelbare fremtid, så skal der nok blive rettet op på den. Huset er sat til salg. Der er interesse for det. Så I skal til at tage nogle hurtige beslutninger.

Hvad koster en flytning?

Det er bare svært at finde en god bolig i Aalborg. I er da også lidt usikre på, hvor dyrt I kan sætte jer. Derfor er det jeres beslutning, at I vil tømme huset, som I ejer, og få alle jeres ting sat til opbevaring i Aalborg. I vil finde en midlertidig, møbleret bolig, som I kan bo i, indtil I har fundet jeres nye bolig. Håbet er, at det vil ske hurtigt.

I har derfor kontaktet et flyttefirma i Aalborg – dem her, som skal komme i løbet af den kommende uge og give jer et tilbud. I har fortalt dem om jeres situation: Altså at I ikke kan sige helt præcist, hvor længe I har brug for at have jeres ting stående til opbevaring hos dem. Kvinden, som I talte med, var meget venlig, og I fik en forsikring om, at det ikke er et problem. Firmaet vil naturligvis gerne vide det i forvejen, hvis I har brug for ekstra tid – eller hvis I lige pludseligt finder ønskeboligen, så vil I naturligvis få den del af den månedlige omkostning til opbevaring, som I ikke får brug for refunderet. Eventuelt kan det ske, ved at I får selve flytteudgifterne lidt billigere. I skal jo have flyttet alle jeres ting til den nye bolig.

Det var en god samtale. Flyttefirmaet i Aalborg er meget fleksibelt. Der er ikke de der stramme og fasttømrede idéer om, at man betaler en måned forud og ikke kan få en del af pengene tilbage, hvis nu I ikke skal bruge opbevaring i en hel måned. Og ja, det er da også rart at vide, at firmaet gerne vil påtage sig at flytte tingene fra opbevaringsstedet hen til jeres nye bolig. I kan derfor med en god mavefølelse allerede nu intensivere både jobsøgningen i Aalborg og samtidigt intensivere jagten på den bolig, I drømmer om. Det er jo lidt nemmere at finde en god bolig, når man allerede opholder sig i byen. Og ja, det bliver også nemmere at finde jobs i Aalborg. Det er jo sin sag at skulle køre 200 km for at komme til jobinterview.

Ny stilling

Din kæreste har lige fået sin første stilling. Han er helt nyuddannet advokat og glæder sig til at komme i gang med at kæmpe for retfærdighed. Der er bare lige det lille problem, at hans nye job er i Aarhus. Han flytter derfor væk fra dig. I har talt om det. Han har spurgt om, du ikke ville flytte med og bare fortsætte studierne på langdistance. Du kan jo bare tage til København, når du skal til eksamen.

Det har du det lidt svært med, men du har en idé om, at når du er færdig med dine studier om et godt års tid, så vil du gerne forsøge at finde job i Aarhus, så I kan være sammen – på fuld tid. Indtil da må det blive noget med, at I ses i weekender og ferier. Din kæreste synes ikke, at det er en god plan. Han skal flytte og vil gerne have dig og sine ting med sig til Aarhus. Han har bare ikke fundet en god bolig endnu. Det er lidt uoverskueligt. Derfor har I besluttet at besøge Aarhus for at se på boliger til leje der. Han skal da have et sted, hvor hans ting kan stå.

Et flyttefirma fra Aarhus?

Under det sidste besøg havde I da også fundet en bolig, men der var en anden, som havde lejet den, inden I kunne beslutte jer. Denne gang vil han derfor slå til med det samme, hvis I finder en god bolig. Et eller andet sted håber du, at I ikke finder en bolig til ham i Aarhus. Tanken om at der kommer et flyttefirma fra Aarhus for at hente halvdelen af jeres ting, er ikke rigtigt til at bære. Du ved dog godt, at du ikke vil miste ham. Du får en idé: Måske kunne du afslutte dine studier i Aarhus? Du behøver jo ikke at tage din afgangseksamen fra København. Du kan tage den i Aarhus. Tanken er ikke dårlig. Du undersøger derfor, hvad det kræver at flytte studierne til Aarhus. Ikke så meget. Og der er plads.

Du nævner det ikke for din kæreste. Du ved, hvad du skal gøre nu. Du skal ringe til flyttefirmaet i Aarhus, lige så snart I har fundet en god bolig. Og så skal du fortælle dem, at det ikke kun er hans ting, der skal med. Det skal dine ting også. Du flytter med. Du sætter dig derfor ved din PC og begynder at lede efter flyttefirmaer i Aarhus. Og til din store overraskelse og glæde opdager du, at der findes et firma, som giver studierabat, når du flytter. Der er ikke noget bedre end at handle med jyder! Du kontakter dem for at høre mere om det. De er søde og venlige at tale med, og du får alle de informationer, du har brug for. Du fortæller endeligt din kæreste, at du har besluttet dig for at flytte med til Aarhus. Han blev så glad. Det har jo gået ham på det her med, at I ikke skal bo sammen. Men det skal I altså. Nu skal I derfor finde en bolig – ret hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.