Skønne Grækenland

Her i begyndelsen af september var I ude og rejse. Det var skønt. Der var ikke så mange turister på den lille ø, som I besøgte. I er kommet hjem og har allerede besluttet, at til næste år vil I også kigge efter rejser til Grækenland i september. Det er der nogle gode grunde til:

Grækenland svigter aldrig

Den første er, at dette års ferie dernede lå tidsmæssigt uden for højsæsonen. Dette betød, at I slap for at stå i lange køer, når I ville besøge en seværdighed.

Den anden er, at de lokale mennesker tog sig bedre tid til at servicere jer godt. De var ikke underlagt pres fra store flokke af turister, der bare skulle have billet eller kaffe nu. Og det er jo altid dejligt, at de lokale gør meget ud af én, ikke? Fx hver gang, I var på taverna for at spise, så endte det altid med at ’huset’ bød på en gratis kage efter måltidet – eller en ekstra drink. Og ja, der var da heller ikke nogen grund til at skulle skynde sig ned på stranden, for at få fat i en liggestol. Dem var der rigeligt af – behageligt. Og ja, det bedste: Vandet var jo rigtig lunt. Det havde den skarpe sol sørget for.

Måske udenfor sæson næste gang

I har derfor besluttet, at rejser til Grækenland i fremtiden først skal ske udenfor den hæsblæsende – og ulideligt varme – højsæson. September er perfekt. Ok, det kan blive et lille problem, hvis der er nogle børn, som skal have fri fra skole. Som regel behøver det ikke at være et problem. Især ikke, hvis børnene får lidt guidelines med sig, så de kan bruge en time eller to på at læse lidt op til de lektioner, de går glip af.

Der er også en tredje grund til, at det er bedst at tage på en af de mange charterferier til Grækenland i september: I kan nå at købe nyt ferietøj inden sommerudsalget er forbi. Det er jo altid nødvendigt med et par nye badebukser, en bikini eller sandaler. Og her er der penge at spare. De handlende sætter jo altid sommertøjet på udsalg i slutningen af sæsonen.

Aldrig gå ned på rejseudstyret

Jeres kufferter skal nok blive fyldt med smart tøj og rejseudstyr og kufferter, som I har brug for. Fx en ny power bank til jeres IPads.

Så, I har ro i sindet med hensyn til næste års sene sommerferie. Den skal lægges udenfor højsæsonen i syden. Her er efteråret nemlig ikke på vej endnu. På det tidspunkt er det også nemmere at komme i kontakt med den lokale befolkning. Og ja, det er bare meget mere afslappende for jer. Er det ikke det sommerferien skal bruges til: At slappe af? At finde ind til familien og få talt med hinanden. Og ja, den sidste grund til, at I vælger at kigge efter rejser til Grækenland i september næste år – allerede nu, er, at I vil være sikre på, at I kan vælge frit imellem de mange forskellige destinationer i Grækenland, men også, at I kan få rejsen dertil billigere. Det er jo tydeligt at charterrejser er billigere udenfor højsæsonen. Så måske står valget mellem enten afbudsrejse eller charter – vi får se!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *