Nye vinduer i Tisvilde

For noget tid siden har vi købt et gammelt og nedfaldent landsted. Det ligger i et naturskønt område, og vi kan se både skov, sø og marker. Et perfekt sted til at holde får eller heste. Og det er da, også tanken, at vi skal det. Vi skal bare først have sat boligen og staldene i stand. Det første, vi er gået i gang med, er naturligvis boligen. Det gamle hus er blevet revet ned, og vi står nu i den situation, hvor vi skal til at beslutte os for, hvordan vi vil have boligen til at fremstå. Moderne, eller lidt nostalgisk. Med moderne mener jeg, om vi skal indrømme, at vi er moderne mennesker, der sætter pris på luft og lys i boligen, eller om vi skal beholde det nostalgiske look på bygningen: Du ved, vinduer med sprosser og stokroser ved siden af hoveddøren?

Nye vinduer i topkvalitet

Mulighederne er rigtig mange, og det kan være svært at beslutte sig. Især når man har søgt på nettet. Jeg lavede en billedsøgning efter ”Eksempler på landsteder med nye vinduer på Sjælland”, og da jeg så de forskellige muligheder, kom jeg jo i syv sind.
Vi kan vælge at lave en ultramoderne hovedbygning, der næsten er gennemsigtig. Eller vi kan gå i den anden retning og lave en fæstning, der kun har små, bitte kighuller. Vi kan også lave en mellemting, eller noget helt almindeligt og typefast. Det er op til os at bestemme. Vi skal bare have bestemt os i en fart. Arkitekten er ved at blive utålmodig. Han har sendt os forskellige idéforslag og venter på, at vi ringer til ham for at få aftalt et møde med ham. Han vil jo gerne videre og skal stå for at få alle tilladelser hjem.
Han har faktisk sendt to forslag, som jeg godt kan lide.

Energivenligt

Det ene forslag bygger på en idé om, at huset skal være 100% energivenligt. Samtidigt skal det være moderne. Sådan med lige linjer og kun få rum. Det andet forslag viser et mere besværligt hus. I 2 plan, hvilket betyder trapper, som jeg egentlig ikke bryder mig om. Men det byder også på store rum med højt til loftet og flotte lysindkast fra vinduer i lofterne. Igen med store og få rum, men her er lidt mere ugennemsigtig. Fordelen ved det første forslag, er, at vi ikke får en særlig stor varmeregning. Fordelen ved, det andet forslag er, at æstetikken i det tiltaler mig mere, end det første gør.Og vi skal jo i den forbindelse også kigge på varmepumpe priser selvfølgelig.

Min mand har ikke givet udtryk for sin mening endnu. Han siger, at han stoler på min dømmekraft, og at jeg skal beslutte, hvilken løsning vi følger. Det synes jeg nu, er et stort ansvar, han kaster på mig. Han skal jo også bo her, og hvad, hvis han ikke bryder sig om huset, når det endeligt står færdigt? Jeg må have fat i den arkitekt og aftale et møde med ham, så han kan komme videre. Måske kan man lave en løsning, der kombinerer de to løsninger, han har sendt? 100% energivenlig nostalgi med højt til loftet og lysindkast fra nye loftsvinduer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *