Neuro-Activation?

Efter ulykken har du gået til fysioterapi på Amager i længere tid. Det har taget noget tid at komme tilbage til næsten fuldt vigør igen. Det var en dum ulykke – sådan på en glat cykelsti. Du væltede og brækkede et ben. Det betød nogle uger på hospitalet og tab af en del muskler i benet. Din fysioterapeut på Amager har været meget sød og har virkelig fået gjort et godt stykke arbejde sammen med dig. Egentlig skulle du have fortsat hos ham i den kommende måneds tid, men han har henvist dig til en kollega.

Ny klinik med fysioterapi

Det er på en ny klinik for fysioterapi i Sydhavnen. Grunden til, at du skal skifte fysioterapeut, er ikke at ham på Amager vil af med dig. Det er bare fordi, han skal deltage i et meget krævende kursus i fysioterapi i den kommende måned. Han skal opdatere sin viden og lære en ny teknik. Selvfølgelig skal du komme tilbage til ham om en måned. Han var ked af at måtte henvise dig til en kollega, men han var også glad for at være blevet optaget på kurset.

Du er ikke selv fysioterapeut, men du forstår godt, hvor vigtigt det er at opdatere viden og at lære nyt inden for sit fag. Derfor havde du ikke nogle indvendinger imod at skulle til fysioterapi i Sydhavnen. Du spurgte naturligvis fysioterapeuten om, hvad kurset går ud på.

Neuro-Activation hvad?

Han begyndte at tale om noget der kaldes for neuro-activation. Du fik en lang videnskabelig forklaring, som du ikke forstod en tredjedel af. Nikkede på de rigtige steder og spurgte uddybende, der, hvor du forstod lidt. Fysioterapeuten talte med entusiasme om kurset. Du kunne virkeligt godt høre, at han virkeligt glæder sig.

Egentlig ville du ønske, at han havde henvist dig til en kollega på Amager. Men nu bliver det altså Sydhavnen. Det er sådan set ok. Der er ikke så langt. Du er bare lidt bekymret for busturen ind til Sydhavnen. Der kan jo være myldretid og du vil nødigt stå i en akavet stilling, imens bussen bremser og kører frem. Du må vende den negative tanke, og tage det som en udfordring. Det er jo ikke så høje trappetrin, du skal op ad, når du skal klatre op i bussen. Og ja, det må du tage som en del af din genoptræning. Det der med at bøje knæet skal nok give flere muskler.

Kurser i fysioterapi

Efter behandlingen hos din fysioterapeut sætter du dig med din tablet og begynder at læse om neuro-activation kurser. Du forstår ikke alt det tekniske med nerver og nervesystemer der bliver aktiveret. Men du kan læse, at folk, der er blevet behandlet med neuro-activation er begejstrede. Så et eller andet sted bliver du fyldt med et håb: Måske vil det gå lidt hurtigere med at komme tilbage i fuldt vigør, når din fysioterapeut på Amager har været på det kursus i fysioterapi, hvor han netop skal lære teknikken bag neuro-activation. Hvem ved, måske skal du ikke gå til fysioterapi i evigheder. Der vil komme en ende på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *