Advokat til Planloven?

I min familie nyder vi at cykle en lang tur, hvis vejret er godt. Vejret er godt, når det ikke regner! Vi kan tage godt med tøj på, og modvind er der stadigvæk ikke nogen, der har taget skade af. Så hver weekend forsøger vi at komme ud og cykle. Vi lægger en rute, der fører os ud til vandet og ind i skoven. Og over marker. Vi kan nemt køre en tur på 25 – 30 km. I går var vi så ude at cykle. Vejret var strålende. Det var faktisk så dejligt, at vi kunne holde en pause ved et lille sted, jeg kender nede ved stranden. Vi kunne sidde udenfor og nyde en let frokost, inden vi kørte videre. Herligt. Ungerne elskede det. De fik også lov til at få cola. Det er ellers noget, vi forbyder dem.

Hjem via parken

Turen hjem gik via den kæmpestore park. Her har de anlagt cykelstier, så man kan hurtigt komme frem, og man skader ikke naturen. På den anden side af parken skal vi så over en ret stor og meget trafikeret vej. Her er jeg som regel lidt nervøs. Det kan være svært for vores mindste barn at få helt overblik over trafikken, inden hun krydser vejen. Men det gik fint i går. Lidt længere fremme lagde vi mærke til et stort, nyt byggeri. Det lignede en fabrik eller et lager. Lidt mærkeligt at lægge sådan en bygning midt ude på en mark. Hvad er meningen med det? Jeg kunne ikke lige huske, om jeg havde set noget i de lokale medier om byggeriet. Men det så meget imponerende ud. Så jeg kunne ikke undgå at begynde at lede efter information om byggeriet på nettet, da vi var kommet hjem. Jeg kunne ikke finde ret mange oplysninger om det. Det virkede lidt mistænksomt på mig, så jeg gik ind på kommunens site.

Planloven kræver åbenhed

Her har de jo offentliggjort alle deres lokalplaner, sådan som planloven jo siger, at de skal. Og jeg fandt den relevante lokalplan. Det viser sig, at byggeriet er det første spadestik til et nyt boligkvarter. Bygningen, de er ved at opføre skal være supermarked. Ok. Jeg burde kunne have regnet det ud. Jeg kunne jo godt se, nu hvor jeg tænker mig om, at de allerede har udstykket jord og sørget for den nødvendige infrastruktur, så folk kan købe en grund og få bygget et hus. Og når jeg nu tænker mig endnu bedre om, så er det jo ret genialt at lægge det nye boligkvarter der. Det ligger tæt på stationen, så folk nemt kan komme ind til den storbyen. Klart og godt for pendlere, der arbejder derinde.

Jeg er dog også en lille smule ked af, at vi ikke længere kan nyde landskabet, vi plejer at se i området i så lang tid endnu. Om få år vil det være fuldt tilbygget, og vi må finde andre steder at cykle hen, når vi vil nyde vores cykeltur. Men den tid, den sorg. Vi finder andre smukke veje at cykle på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *