Godt værktøj

Når jeg kommer ind til byen, går jeg altid ned til den store forretning med værktøj – Dorch & Danola. Det er som at komme i paradis for mig. Jeg elsker værktøj, og især når det er af god kvalitet. Jeg betaler også gerne for god kvalitet. OK, der er grænser for, hvad jeg vil betale for en almindelig rund syl. Men hvis det er virkeligt godt kram, som ligger godt i hånden og er nemt at arbejde med, så ja, en syl må gerne koste mere end de 50 kr., man kan få dem til. Og en boremaskine må gerne være dyr. Mit eneste kriterie er, at det ligger godt i min hånd.

Åh det kære el-værktøj

Forleden, da jeg var i byen, fik jeg naturligvis forvildet mig ind i den paradisiske forretning. Hen til el-værktøjet. Jeg ved virkeligt ikke, hvordan det skete, men lige pludselig så havde jeg købt en boremaskine. Jeg har i forvejen to – tre stykker, men den her er en ny model og kan lidt mere end de andre.

Jeg vidste godt, at min kone ville sige, at jeg allerede har 3 boremaskiner, da jeg kom hjem. Hun ville også spørge mig om, hvad jeg skal med alt det el-værktøj. Én af hver slags må da være nok?

Mor ved bedst

Et eller andet sted har hun ret. Men når det nu er min hobby, at arbejde med træ og metal og i øvrigt at gøre tingene selv, så synes jeg, at jeg gerne må forkæle mig selv. Men: For at tage noget af al hendes surmuleri væk, inden jeg kom hjem med boremaskinen, kørte jeg først hen til slottet, som ligger 30 km fra der, hvor vi bor. Jeg tog derhen for at bestille et weekend-ophold til os. De har sådan et tilbud om, at man kan komme og bo på det i to nætter og forkæle sig selv i de historiske omgivelser med både spa (det elsker hun) og luksuriøse omgivelser, gode middage og rundvisninger i gallerierne og haverne – de har et orangeri med sjældne orkidéer!. Det koster kun lidt mere end min nye boremaskine for to mennesker i et dobbeltværelse med eget bad.

Jeg tænkte, at når jeg kom hjem, så ville jeg først fortælle hende om, at der var lang kø i supermarkedet, og derefter præsentere hende for gaven med slotsopholdet. Jeg kunne så senere smugle boremaskinen ind på mit værksted.
Jeg vil fortælle hende, at det er en ekstra gave til hende, fordi jeg elsker hende. Ikke af nogen særlig grund. Kun derfor. Det er grund nok til, at vi skal på ophold på slottet.

Lidt bestikkelse

Og rigtignok. Da jeg kom hjem, fik jeg sagt til hende, at vi skal på slotsophold, og nyde en weekend. Kun os to. Hun blev glad. Men da hun opdagede, at det er den weekend, hvor vi har planlagt en fest for børnene og deres børn, blev hun ked af det. Jeg blev irriteret på mig selv. Jeg havde glemt alt om, at de kommer. ”Vi ringer til dem og siger til dem, at de skal komme weekenden efter. Og vi forklarer dem, at det er, fordi vi skal på weekendtur alene sammen. Det vil de kunne forstå. Så har vi også noget at fortælle dem om.” Min nye boremaskine blev smuglet ind i mit værksted sent om aftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *